Újabb szegedi önkormányzati cégvezető távozik a posztjáról

Belföld, 2021.03.16

Több egymástól független forrásból portálunk úgy értesült, hogy távozik vezetőbeosztásból Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Bő fél éven belül ő már a negyedik vezető, aki önkormányzatitulajdonú cégtől távozik.

SZEGEDI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT.
Információink szerint Koltainé Farkas Gabriella március 9-én volt bent utoljára a cégnél, melyet megalakulása óta vezetett. Munkatársai már el is búcsúztatták, és úgy tudjuk, már új munkahelyet keres magának. A közgazdász, környezetvédelmi szakjogász végzettségű szakember közel húsz éve tölt be különböző vezetői pozíciókat a környezetgazdálkodással foglalkozó önkormányzati cégekben, így nagy tapasztalatokkal rendelkező vezető távozik a személyében.

Úgy tudjuk, a városvezetés néhány tagjával romlott meg a viszonya, és főként a gazdasági alpolgármesterrel került sokszor vitába. Szécsényi Rózsával egyébként a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjének is sok vitája volt, így Makrai Lászlóval kapcsolatban is időről időre felröppen az a hír, hogy távozhat a posztjáról. A helyzetet bonyolítja, hogy Makrai a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-ben stratégiai igazgatóhelyettes, Koltainé pedig a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója. Utóbbi ismereteink szerint erről a posztjáról is távozik.

Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft-ben is, ahol a cégadatok szerint nem kap tiszteletdíjat. Erről a posztjáról csak a cég közgyűlése válthatja le, ami ismereteink szerint még nem történt meg. Próbáltuk elérni az érintettet, de egyelőre nem sikerült beszélnünk Koltainé Farkas Gabriellával. Amint sikerül kapcsolatba lépni vele, frissítjük cikkünk információit. Tavaly nyár óta egyébként ő a negyedik vezető, aki önkormányzati cég élőről távozik. Először Drégelyi Zoltán, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, majd Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője, utána Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékokat irányító szakember távozott.
(Webrádió)

Címkék

Koltainé Farkas Gabriella Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!