Ukrajnai háború - Csaknem ötmillió forintos adománnyal támogatta a Heim Pál Gyermekkórházat a református szeretetszolgálat

Belföld, 2022.11.15

Csaknem ötmillió forint értékű adománnyal támogatta az ukrán menekültek ellátásában is részt vállaló Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet a Magyar Református Szeretetszolgálat - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Közleményükben kiemelték, a szeretetszolgálat az orosz-ukrán háború kitörésének első napja óta segítséget nyújt az érintetteknek. Amellett, hogy az ellátási helyszíneken a menekülőket segíti a karitatív szervezet, valamint határon túlra is rendszeresen juttat adományokat, az alapítvány kiemelten fontos ügyként kezeli, hogy támogassa azokat a hazai intézményeket, szervezeteket tárgyi adományokkal, amelyek maguk is részt vállalnak az ukrán menekültek ellátásában - írták.

A kommünikében idézik Juhász Mártont, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a kórház azon túl, hogy betölti alapvető funkcióját, a menekültválságban olyan önként vállalt feladatokat is felvállal, mint az ideérkező menekült gyerekek szüleinek, testvéreinek ellátása.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet február óta kiemelt ellátóhelye az ukrajnai menekült gyerekeknek, akik részére 24 órában, a hét minden napján országos ügyeleti központként, ukrán nyelven beszélő orvosokkal és ápolókkal segíti a többi gyermekellátó tevékenységét.

A menekülő családok sok esetben nincsenek felkészülve az akár hosszabb ideig elhúzódó magyarországi tartózkodásra, ezért számukra ruhaneműket és tisztálkodási felszerelést egyaránt biztosítani kell - írták.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ezért rendszeres támogatója a Heim Pál Gyermekkórháznak: az év folyamán már 2,5 millió forint értékű tárgyi felajánlással segítették a kórházat, kedden pedig az idei legnagyobb, csaknem 5 millió forint értékű adomány érkezett a gyermekkórházba.

Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa a közlemény szerint az adományok átvételekor arról beszélt, nagyon nagy örömmel fogadták a Magyar Református Szeretetszolgálat adományát. Tartós élelmiszereket és higiénés szereket kaptak - mondta, hozzátéve, "ezeket az adományokat nem csupán felhasználják majd, hanem egyben szellemi és érzelmi értékük is van".

Kitértek arra is, a Magyar Református Szeretetszolgálat fontos célkitűzésként fogalmazta meg, hogy az adventi időszakban további adományokkal segíti a kórházban ápolt gyerekeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!