Utómunkálatokat végeznek a tűzoltók a Mecsekoldalban

Belföld, 2022.08.19

Izzó, parázsló talajtakaró részek felszámolásán dolgoznak, utómunkálatokat végeznek a katasztrófavédelem munkatársai a Mecsekoldalban, ahol csütörtök délután gyulladt ki a bozótos - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (BMKI) szóvivője az MTI-vel pénteken.

Horváth Nikolett Csilla azt mondta: az eső is segíti a tűzoltók munkáját.

Közölte: a tűzoltók a munkálatokat előreláthatóan az esti órákban fejezik be, ezt követően az erdészet munkatársai maradnak a helyszínen.

A BMKI honlapján azt írták: a csütörtöki beavatkozást nehezítette a tűz rendkívül gyors terjedése, az extrém terepviszony, a házak közelsége, a helyi szűk utcarendszer és az oltóvíz hozzáférhetősége, ezért még a honvédség helikoptere is segítette az oltást.

Közölték, hogy az eset nagyságához képest gyorsan sikerült körülhatárolni a tüzet, megakadályozva annak továbbterjedését.

Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére pénteken azt mondta: a rendőrség egy 49 éves pécsi férfi ellen folytat nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!