Vádat emeltek egy dunakömlődi férfi ellen, mert meglőtte szülei szomszédját

Belföld, 2019.03.13

Emberölési kísérlet és lőfegyverrel visszaélés miatt vádat emeltek egy dunakömlődi férfi ellen, aki tavaly távcsöves puskával mellkason lőtte szomszédját - tájékoztatta a Tolna Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint tavaly június 23-án a 36 éves sértett a barátjával a vádlott szüleinek háza melletti épület felújításán dolgozott.

A 41 éves vádlott ittas állapotban többször zavarta a munkát végzőket, majd egy illegálisan tartott távcsöves kispuskával a szintén közeli saját udvarából mellkason lőtte a sértettet. A lövés a férfit a szegycsontja mellett találta el, több szervét roncsolta, emiatt közvetlen életveszélyes állapotba került. A sérültet mentőhelikopter vitte a budapesti Honvédkórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott illegálisan - négy vadászengedéllyel tartott fegyvere mellé - szerezte be a kispuskát és 1300 lőszert, amelyeket a háza tetőterében, egy falvájatban rejtett el.

A főügyészség arra is kitért, hogy a vádlott szenvedélyesen gyűjtötte a hadi ereklyéket, tiltott módon hozzájutott egy robbanóanyaggal felszerelt páncéltörő lövedékhez is.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél, és indítványozta a férfi letartóztatásának fenntartását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!