TV műsor

Választás 2018 - LMP: kevesen meggazdagodtak, sokan elszegényedtek az elmúlt években

Választás 2018, 2018.02.13

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt években csak a Fidesz-közeli kevesek gazdagodtak, míg sokan elszegényedtek. A párt ezért igazságosabb adórendszert ígér, valamint a családi pótlék, a gyes és a nyugdíjminimum összegének megemelését.

Schmuck Erzsébet kedden a fővárosi Kálvin téren tartott sajtótájékoztatóján bírálta a kormányt és tagjai rokonainak gazdagodását.

Mint fogalmazott, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csupán a fűtött medencéje után fizet félmillió forintos rezsit havonta. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János termőföldje mellett "kastély nő ki", a miniszterelnök veje, Tiborcz István korrupciógyanús közbeszerzéseken nyert pénzeket, Mészáros Lőrinc vagyona pedig százmilliárd forinttal növekszik egy év alatt - sorolta.

Eközben számos család küzd napi megélhetési problémával vagy veszítheti el a lakását - jelentette ki.

Csárdi Antal, a párt fővárosi közgyűlési képviselője szerint egyszerre van bér- és lakhatási válság, és miközben az emelkedő albérlet- és ingatlanárak szorítják az embereket, a főváros IX. kerületében harmad áron juthatnak lakásokhoz a városvezetéshez közel állók, az I. kerületben pedig töredékáron adják bérbe az ingatlanokat.

Az LMP ennek véget vetne, és átfogó bérlakás-programot indítana - közölte a képviselőjelölt.

Schmuck Erzsébet kérdésre azt mondta: nem szüntetnék meg a családi otthonteremtési kedvezményt, hanem átalakítanák azt, hogy többen vehessék igénybe. Megemelnék például a használt lakások után nyújtott támogatás összegét.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!