Városháza-ügy - Karácsony Gergely: a lejárató kampány végrehajtói bűntettet követtek el

Belföld, 2022.11.28

A Városháza-ügyben Bajnai Gordon volt miniszterelnök által közzétett rendőrségi határozat kimondja, hogy "a lejárató kampány végrehajtói bűntettet követtek el" - írta Facebook-oldalán a főpolgármester hétfőn.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: a Városháza-ügy során a "fideszes lakájmédia, kormánytagok és a fővárosi Fidesz bevonásával hónapokig szórakoztatta magát és a közvéleményt egy nyilvánvaló hazugsággal". A fideszes manipulációhoz még a rendőrséget is felhasználták, amikor, ki tudja mit keresve, "feltúrták a városházi irodákat és a kollégáim lakását is" - fűzte hozzá.

A főpolgármester szerint önmagában elég cáfolat, hogy senki nem adta el, nem is akarta eladni az épületet. "Ennél többet mondtunk akkor erről a hazug és aljas lejárató kampányról. Hogy az egész egy nagy kamu" - tette hozzá.

Karácsony Gergely azt írta: Bajnai Gordon, "akit furmányos manipulációval szintén belerángattak az ügybe", hétfőn nyilvánosságra hozta azt a rendőrségi határozatot, amely rögzíti: a mondandója értelmét megváltoztatva a hangfelvételt manipulálták, majd ezt a manipulált felvételt széles körben terjesztették; vagyis bűncselekményt követtek el.

A rendőrségi határozat különösen érdekes része, hogy Bajnai Gordont olyan helyre csalták megbeszélésre, ami eleve fel volt szerelve profi hang- és képrögzítő eszközökkel. "Erre mondtuk és mondjuk": titkosszolgálati módszer, pont olyan, mint az úgynevezett kompromat, amit politikai ellenfeleik hazug lejáratására szoktak bevetni Oroszországban - jegyezte meg a főpolgármester, aki azt vetette fel: "hihető ezek után, hogy ezt a +profi+ munkát állami vagy államközeli segítség nélkül bárki végre tudta hajtani?"

Az említett rendőrségi határozat szerint a tettes ismeretlen. "Nekem azonban lennének ötleteim, hol kell keresni azt az embert, aki mindezt kitervelte és irányította" - zárta bejegyzését Karácsony Gergely.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!