Vas megyében hat helyen lesz időközi választás vasárnap

Belföld, 2022.06.20

Vas megyében hat településen tartanak vasárnap időközi választást, négy községben polgármestert, két városban pedig egy-egy önkormányzati képviselőt választanak.

Kemeneskápolnán 2020-ban feloszlatta magát a képviselő-testület, az időközi választáson pedig szavazategyenlőség alakult ki, így meg kell ismételni a voksolást, amelyre a koronavírus-járvány miatt csak most nyílt lehetőség. Balás Endre, a helyi választási iroda vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy vasárnap csak egy jelöltre szavazhat majd a 99 választópolgár, a független Csekéné Hóbor Kornélia Ilonára, aki 2019 óta vezeti a községet.

Telekesen négy független jelölt indul az időközi polgármester-választáson: Ferencz Csabáné, Kálmán István, Koller Ferencné és Osvald Zoltán - közölte Babos-Szőllősy Gabriella aljegyző. Hozzátette: a választói névjegyzéken 408-an szerepelnek.

Bozsokon az előző polgármester, Darabos Béla (független) tavaly áprilisban bekövetkezett halála miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri tisztségért egyetlen jelölt indul, a független Banga Anikó. A választói névjegyzéken 305-en szerepelnek - ismertette az MTI-vel Zalán Gábor körjegyző.

Porpácon négy független jelölt - Kutasi Krisztián, Süle Ernő, Schimmerné Schweiger Katalin és Borbély Balázs - közül választhatnak polgármestert vasárnap - tájékoztatott Erdős Katalin, a helyi választási iroda helyettes vezetője.

Kőszegen egy helyi képviselő, Kiss Zoltán (Fidesz-KDNP) lemondása miatt kell időközi önkormányzati képviselő-választást tartani - közölte Zalán Gábor. Csíki István a Fidesz-KDNP, Bányai Németh Gábor a Momentum Mozgalom, Giczy János pedig a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként indul a választáson. A választói névjegyzékben 1234-en szerepelnek.

Sárváron két szavazókörben 1535-en adhatják le voksukat, Németh Róbert a Fidesz-KDNP színeiben, Farkas János pedig függetlenként indul a képviselőségért. Azért kellett kiírni a választást, mert a korábbi képviselő, Szabó Gyula (Fidesz-KDNP) elhunyt - ismertette Erdős Katalin.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!