Vége a nyárnak, búcsúzik a Lapos Beach és a Szegedi Szabadtéri Játékok

Belföld, 2021.09.02

A napokban elbontják a Lapos szabadstrand felszereléseit és a Szegedi Szabadtéri Játékok mobil nézőterét.

Szabadtéri Játékok bontása
Mindkét helyszín most elcsendesedik néhány hónapra, de a szervezők reményei szerint jövő nyáron ismét fogadhatnak majd vendégeket.

Idén először a városi önkormányzat működtette Szeged egyik legismertebb szabadstrandját, a Lapost. Mihálik Edvin, Újszeged egyéni önkormányzati képviselője nagyon sikeresnek véli a vállalkozást, és bízik benne, hogy jövőre újra ide tudják csalogatni a Tisza szerelmeseit. Most azonban elbontják a strand felszereléseit, melyek többsége azé a vállalkozásé, amely a Partfürdőn lévő úszóház büféjét is üzemelteti. A mobil WC-k azonban a Partfürdőre kerülnek, ugyanis azok önkormányzati cég tulajdonai. Lassan elbontják a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőterét is a Dóm téren. Sajnos nem azért történik ez, mert következne a szokásos következő rendezvény a város egyik legszebb részén. A szeptemberi Bortér ugyanis tavalyhoz hasonlóan az idén is elmarad, ugyanis nehéz lenne betartani a járvány miatti intézkedéseket, ráadásul a koronavírusos fertőzöttek száma napról napra nő, így a rendezvények sorsa egyre bizonytalanabb.

Kuriózumokkal, meglepetésekkel és nagy visszatérőkkel várta a járvány utáni nyár kultúrára éhező nézőit a Szegedi Szabadtéri Játékok. A szabadtéri színház teljes évadot futott az idén, és jövőre is erre számítanak a szervezők. Különlegessé tette ezt a szezont, hogy idén 90 éves a fesztivál, ugyanis 1931. június 13-án volt az első Szabadtéri Játékok a Dóm téren. A jövő évi kínálatról egyelőre keveset tudni, de Barnák László a fesztivál igazgatója azt ígéri, hogy a hagyományoknak megfelelően lesznek kuriózumok a programban.
(Webrádió)

Galériánk

Szabadtéri Játékok bontása Szabadtéri Játékok bontása
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!