Véradóbuszt kapott az Országos Vérellátó Szolgálat

Belföld, 2021.05.21

Véradóbuszt kapott az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), a vásárlást az Emberi Erőforrások Minisztériuma 20 millió forinttal támogatta.

Véradóbuszt kapott az Országos Vérellátó Szolgálat A jármű pénteki átadásán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta: a koronavírus-járvány harmadik hullámának végén, az egészségügyi ellátások újraindításával a vér iránti igény ismét megnőtt, a biztonságos ellátáshoz napi 1600-1800 véradóra van szükség. Ezért a nemes célért, az emberek segítéséért, a műtétekhez szükséges vér összegyűjtéséért fogott össze egy állami és egy civil szervezet - közölte a miniszter.

A véradóbusz vásárlását az Emmi 20 millió forinttal támogatta, ezen felül további, megközelítőleg 20 millió forintból biztosítja a jármű üzemeltetését - tette hozzá Kásler Miklós.

Matusovits Andrea, az OVSZ főigazgatója azt mondta, a busz megkönnyíti a vérellátó szolgálat munkáját, ugyanis a jármű olyan helyekre is eljut, ahol az intézet és a kiszállásos véradások nehezen elérhetők.

Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, minden segítségre szükség van ahhoz, hogy a vér, a vérkészítmények eljussanak a kórházakhoz, ehhez kívánnak segítséget nyújtani, és kezdeményezésük sikerrel járt.

A kuratóriumi elnök elmondta, a buszon négy ágyon zajlik majd a véradás, és a levett vér biztonságos tárolása is megoldott.

A busz először Pest megyei kistelepülésekre indul majd, de távolabbi helyekre is szeretnének eljutni. Ezen kívül számos rendezvényen - családi nap, futóverseny - is ott lesz a busz, illetve tervben van egy balatoni nyári körút is.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Véradóbuszt kapott az Országos Vérellátó Szolgálat Véradóbuszt kapott az Országos Vérellátó Szolgálat Véradóbuszt kapott az Országos Vérellátó Szolgálat Véradóbuszt kapott az Országos Vérellátó Szolgálat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!