Veres Pál polgármestert kérte fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjának Varga Judit

Belföld, 2021.03.22

Veres Pált, Miskolc polgármesterét kérte fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjának Varga Judit igazságügyi miniszter, a kuratórium elnöke.

Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: Kriza Ákosnak, Miskolc korábbi polgármesterének januári halálával "nemcsak egy a városáért mindig tenni akaró politikust, de a Miskolci Egyetem kuratóriumának egyik tagját is elveszítettük".

Hozzátette, a Miskolci Egyetem sikerességének egyik záloga, hogy az intézmény és a város szoros kapcsolatot ápoljon. Ezért kérte fel Veres Pált (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város), Miskolc polgármesterét a megüresedett kuratóriumi pozíció betöltésére. E javaslatáról az alapítói jogokat gyakorló Palkovics László innovációs és technológiai minisztert is tájékoztatta.

"Hiszem, hogy az egyetem és a város jó együttműködése egy olyan szimbiózissá válik, amelyből Miskolc lakói és az egyetemi polgárság egyaránt profitál, s amely biztosítéka lesz az egész régió fejlődésének" - fogalmazott Varga Judit, hozzátéve: "ebben mi, borsodi emberek mindnyájan érdekeltek vagyunk!".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!