Veronai baleset - A Klebelsberg Központ szerződésmintát dolgozott ki a biztonságos buszoztatásért

Belföld, 2018.05.30

A Klebelsberg Központ szerződésmintát dolgozott ki a biztonságos buszoztatásért - közölték szerdán az MTI-vel.

AKlebelsberg Központ a buszos utaztatással kapcsolatban már 2017 februárjában javaslatokat fogalmazott meg a tankerületi központok számára. Az ajánlás a diákok és a pedagógusok biztonsága érdekében a szolgáltatók felé elvárásokat határozott meg a buszok műszaki állapotával, a vonatkozó jogszabályok betartásával és a szolgáltatók felelősségvállalásának rögzítésével kapcsolatban.

A mostanra - a NiT Hungary érdekvédelmi szervezet részvétel - kidolgozott szerződésmintát ajánlás jelleggel az iskolákat fenntartó tankerületi központoknak is elküldik. Ezzel a Klebelsberg Központ segíteni szeretné az iskolákat és a fenntartókat az országhatárt átlépő utazások esetén abban, hogy megfelelő garanciális feltételeket kapjanak a minőségi és az előírásoknak megfelelő személyszállítási szolgáltatásra, amelyeket írásban is rögzítenek.

Mint kiemelték: a Klebelsberg Központ a továbbiakban is elkötelezett a gyermekek és a pedagógusok biztonságáért, mindent megtesznek a hatályos jogszabályok betartásáért és betartatásáért. A tankerületi központok támogatják az iskolákat abban, hogy megfelelő műszaki állapotú buszokkal és képesítéssel, engedélyekkel, valamint egészségi állapottal rendelkező szolgáltatókat válasszanak az iskolai kirándulásokhoz - olvasható a Klebelsberg Központ közleményében.

Az olaszországi Verona közelében tavaly január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, mikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!