Világháborús robbanószerkezet hatástalanítása miatt lezárások lesznek ma a Tabánnál

Belföld, 2020.03.13

Világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak ma az I. kerületben, a Tabánnál, emiatt lezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani a környéken.

A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint a Kalevala park építési munkálatai közben találtak egy második világháborús robbanószerkezetet az Attila út - Krisztina körút - Szarvas tér által határolt zöldterületen. A tűzszerészek az 50 kilogrammos bombát ma reggel 8 órától hatástalanítják.

Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő között, továbbá a Tabán parkban (a Czakó utca - Naphegy utca - Rácz Fürdő - Krisztina körút által határolt területen).

Az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd.

A lezárás kezdete várhatóan reggel 8 óra, de a teljes útzár elrendelésének időpontja a kiürítés függvényében változhat.

A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk ingatlanjukat. A Budavári Önkormányzat a lakók számára befogadóhelyet nyit a Budavári Művelődési Házban.

A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte: útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra is számítani kell a Tabán környékén. A korlátozás érinti az 56-os és az 56A jelzésű villamos, valamint az 5-ös és a 178-as busz közlekedését is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!