Vitézy Dávid: érthetetlen, miért nem járnak az új CAF-villamosok Budapesten

Belföld, 2020.10.08

Érthetetlennek tartja a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, hogy miért nem járnak a 15 hónapja leszállított új, klimatizált CAF-villamosok Budapesten.

Vitézy Dávid csütörtökön a Facebook-oldalán felidézte: két éve a Budapesti Közlekedési Központ 26 új CAF-villamost rendelt 99 százalékos uniós és állami támogatással. A villamosokat a CAF cég tavaly nyáron elkezdte leszállítani, de a járművek azóta sem álltak forgalomba.

Ez a késlekedés az uniós források felhasználását is veszélyezteti - írta.

Hozzátette, a nyilvánosság nyomására idén augusztusban - 13 hónappal az első villamosok Budapestre érkezése után - megbízták a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) szakcégét, hogy vizsgálja meg a villamosok forgalomba állásával kapcsolatos vitát, azt, mi az indoka annak, hogy a járművek hónapok óta kocsiszínekben "álldogálnak".

Vitézy Dávid szerint erre a szakcég jelentése sem tudott magyarázatot adni, ez a többi között azt tartalmazta: "a típusengedélytől és a szerződéses műszaki előírásoktól való eltérés nem állapítható meg, a jogszabályokban előírt fékúttól eltérés nem volt méréssel igazolható".

"Itt az ideje a CAF-villamosokat forgalomba állítani! Arra pedig jó lenne azért választ kapni: mégis mi történt egy éven át, miért nem állították forgalomba az új villamosokat, ki és miért akadályozta ezt és miért nem jártak a klimatizált villamosok a nyáron?" - fogalmazott Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!