Volner Párt: Karácsony adóemelésre és megszorításokra készül

Belföld, 2021.08.31

Karácsony Gergely vissza szeretné hozni főnöke, a Gyurcsány Ferenc éveire jellemző megszorító politikát, és jelentős adóemelésre készül - jelentette ki a Volner Párt elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Volner János szerint Karácsony Gergely hatalomra kerülve vissza kívánja állítani a többkulcsos személyi jövedelemadó (szja) magasabb adókulcsait. Így egy olyan magyar, aki valamivel az átlag felett keres, arra számíthat, hogy több tízezer forinttal kevesebbet vihet haza - közölte Volner János.

Ugyanakkor azt is nyilvánvalóvá tette, hogy kőkeményen megadóztatná a vállalkozásokat, hiszen nem ért egyet a hazai alacsony adókulcsokkal - fűzte hozzá.

A politikus szerint Karácsony egyetért a minimumadó amerikai ötletével, vagyis Magyarországon megemelné a magyar vállalkozói adók mértékét, amelyek jelenleg a legalacsonyabbak Európában.

Továbbá új gazdasági programjában nyilvánvalóvá tette, hogy zöld adókat és illetékeket, illetve vagyonadót vezetne be, ami újabb sarcot jelentene a magyar lakosság számára - sorolta.

Arról is szólt: Karácsony Gergely támogatja az Európai Bizottság zöld tervét, ami ezer forintos benzinárat, a fosszilis energiahordozókra kivetett büntetőadót eredményezne, amelynek nyomán jelentősen megugranának a háztartási rezsiköltségek is.

A Volner Párt ezzel szemben elutasítja a megszorító gazdaságpolitikát. Abban hisznek, hogy a magyar vállalkozások alacsony adóterhelés mellet teremthetnek itthon jól fizető munkahelyeket - mondta Volner János.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!