Wintermantel: Karácsony folyamatosan megvezette a közvéleményt

Belföld, 2022.10.07

Karácsony Gergely főpolgármester a hulladékszállítók sztrájkja kapcsán folyamatosan megvezette a közvéleményt - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Wintermantel Zsolt emlékeztetett: a főpolgármester csütörtökön saját maga jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a hulladékszállításban dolgozók és a cég között. "Ezzel elismerve azt, hogy az elmúlt három napban folyamatosan megvezette a közvéleményt, félretájékoztatta saját dolgozóit, sőt az is kiderült: nincs tisztában a törvényekkel" - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Szavai szerint Karácsony Gergely azt állította, hogy elszámolási vita van az "állami kukaholding és a fővárosi közterület-fenntartó között". "Erről kiderült, hogy nincs így" - mondta Wintermantel Zsolt.

Utalt a főpolgármester azon állítására is, miszerint az állami cég több pénzt szed be a budapestiektől szemétszállítási díj címén, mint amennyit a fővárosi közszolgáltatónak visszaad. "Erről is kiderült, hogy nincs így" - mondta, majd sajtóhírekre hivatkozva jelezte: az állami cég 1,4 milliárd forinttal többet fizetett ki, mint amennyit beszedett, amelyen felül jelentős költségeket is átvállalt.

Wintermantel Zsolt szerint az is kiderült, hogy van pénz a dolgozók igényeinek rendezésére, hiszen - mint indokolt - bármiféle közgyűlési döntés és közszolgáltatási szerződés-módosítás nélkül oda tudták adni a pénzt. "Pénz is volt, csak nem akarták odaadni dolgozóknak" - összegzett a frakcióvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!