Wittner Máriára emlékezik a közmédia

Belföld, 2022.09.14

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 14:42 órakor kiadott, Wittner Máriára emlékezik a közmédia című anyagunk 4.  bekezdésének 3. mondatában a film kezdési időpontját a közlő az alábbiak szerint pontosította:A Duna 2 2. 5 0-kor a Kortanúk - '56 lángjának őrzője című 2019-es filmalkotással

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a pontosítást hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Wittner Máriára emlékezik a közmédia

Budapest, 2022. szeptember 14., szerda (MTI) - Rendhagyó műsorváltozással adóznak a szeptember 14-én elhunyt, 1956-os szabadságharcos, Wittner Mária emlékének a közmédia csatornái - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

A Dunán szerda este a Wittner Máriáról szóló Kortanúk portréfilmet tűzik műsorra, míg az M5 a Hóhér, vigyázz! - A siralomháztól a Parlamentig című portréműsorral tiszteleg a munkássága előtt.

Súlyos betegség következtében, 85 éves korában meghalt Wittner Mária korábbi országgyűlési képviselő és szabadságharcos, aki a Magyar Rádió ostroma után kétszáz napot töltött a börtönben halálraítéltként. A szabadságért vívott hősies küzdelmének történetét több dokumentumfilm őrzi az utókornak, amelyekből néhányat műsorára tűz a közmédia több televízió csatornája - írták.

Az Én mindig szerettem a fényt című 1991-es portréfilmet este 7 órától vetíti a Duna World, amelyben Wittner Mária beszél életéről, 1956-ról, a megtorlásról, és az újrakezdésről. Az M5 kulturális csatorna a 2007-ben készült, Hóhér, vigyázz! - A siralomháztól a Parlamentig című portréfilmmel emlékezik a szabadságharcosra, amelyből megismerhetjük, miként lettek 1956-ban a fiatal lányokból fegyverforgató forradalmárok, majd a halállal büszkén farkasszemet néző kivégzettek. A Duna 22.50-kor a Kortanúk - '56 lángjának őrzője című 2019-es filmalkotással zárja a megemlékezést, amelyben Wittner Mária nemcsak a magyar szabadságért vívott küzdelméről, hanem az igazság kimondásának soha el nem múló vágyáról is mesél.

A Kossuth Rádió a 19.30-kor kezdődő Nagyok című zenés portréműsorában korábbi interjúja megismétlésével adózik Wittner Mária halhatatlan emlékének, valamint a hétvégén, a Vasárnapi Újság adásában is megemlékeznek róla - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!