XXI. Század Intézet: Az ellenzéki képviselők példa nélküli viselkedése készteti az Országgyűlést szankciórendszer kialakítására

Belföld, 2019.12.08

Az Országgyűlés házszabályának tervezett módosításával nem veszik el szankcióként a képviselők szavazati jogát, így a választópolgárok továbbra is képviselve lesznek - hangsúlyozta a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Deák Dániel hozzátette, hogy a képviselőknek minden felszólalási joga is változatlan marad. Csupán arról szól a módosítás, hogy akik sorozatosan megszegik a szabályokat, akadályozzák a parlament munkáját, azok egy ideig el lesznek tiltva, de más módon szavazhatnak, és pénzbírsággal sújthatók - tette hozzá.

Azt mondta: az ellenzéki képviselők példa nélküli viselkedése készteti arra az Országgyűlést, hogy szankciórendszert alakítsanak ki a parlament munkáját akadályozókkal szemben.

Az elemző elképzelhetetlennek nevezte, hogy akár az Egyesült Államokban, akár Nyugat-Európában hasonló módon viselkedjenek a politikusok.

Deák Dániel szerint főként azok alkalmazzák ezeket az eszközöket, akik alig kimutatható támogatottsággal rendelkeznek. Ennek kapcsán megjegyezte, régebben volt, aki felszólalásaival tudott kiemelkedni, a mostani ellenzéki képviselők viszont nem képesek ilyen felszólalásokra, ezért folyamodnak más eszközökhöz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!