zaol.hu: biztonságos a zalaegerszegi kórházban a lélegeztetett betegek ellátása

Belföld, 2020.11.27

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a lélegeztetett betegek ellátása garantáltan biztonságos, hatszor annyi lélegeztetőgép van az intézményben, mint amennyire jelenleg szükség van - tájékoztatta a zalaegerszegi egészségügyi intézmény a megyei napilap online kiadását pénteken.

Több sajtóorgánum arról írt, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban több, egy kínai cég által gyártott lélegeztetőgép is meghibásodott. Az intézmény a lappal az közölte, hogy "a sajtóban megjelenő félrevezető és hangulatkeltő írásokkal szemben a valóság az, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a lélegeztetett betegek ellátása garantáltan biztonságos". Olyan lélegeztetőgépről van szó, amely maga küld üzenetet, ha a működésében a legkisebb zavar támad, így a személyzet a pácienseket azonnal másik gépre helyezte, "egészségkárosodás, haláleset emiatt nem következett be".

A kórház jelezte azt is: az intézményben olyan sok a lélegeztetőgép, hogy valamennyi meghibásodott gép kivonása után is csaknem hatszor annyi berendezésük maradt, mint ahány beteget jelenleg lélegeztetni kell. Az intézmény felvette a kapcsolatot a szállító céggel, a hiba okának feltárása és korrigálása megkezdődött.

A lapnak ezt megelőzően Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: információja szerint Zalaegerszegen 99 lélegeztetőgép van a kórházban, ezek közül 33-nak a beállítása, beüzemelése még tart. Jelenleg 66 megfelelően működő készülék áll a gyógyítók rendelkezésére, ebből most 12 gépen van lélegeztetett beteg, az ellátásban tehát nincs probléma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!