Zsidó újév - Orbán Viktor: a hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

Belföld, 2022.09.24

Levélben üdvözölte a magyarországi zsidó közösséget Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév közelgő beköszönte alkalmából - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

"Mindannyiunk közös tapasztalata, hogy az ősöktől örökölt hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe, amivel nemcsak az ünnepek fényét képesek tovább emelni, de erőt adnak a hétköznapokban is" - írta a kormányfő levelében, amelyet Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, Deutsch Róbertnek, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének, illetve Róna Tamásnak, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnökének kézbesítettek.

"Engedje meg, hogy a ros hásáná alkalmából tisztelettel köszöntsem Önt és a magyar zsidó közösséget. Kívánom, hogy ez az új év legyen éppolyan édes és kerek az Önök számára, mint az ünnepi asztalra kerülő méz és alma. Legyenek valamennyien jó évre beírva!" - zárta ünnepi levelét Orbán Viktor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!