A hetvenes éveket idézi meg a szentendrei Skanzen majálisa

Bulvár, 2019.04.27

A balatoni nyarakat és a hetvenes évek mindennapjait idézi meg május 1-jén a szentendrei Skanzen majálisa, ahol egyebek mellett lábtengó és tollaslabda, Trabant-bemutató és a korszak számos ikonikus játéka várja a látogatókat.

Sportpálya, sátor- és kempingtábor idézi fel többek közt a hetvenes évek nyarainak hangulatát a szabadtéri múzeumban, ahol a látogatók lábtengózhatnak, tollaslabdázhatnak, magukra ölthetik a korra jellemző ruhákat, vagy múltidéző beszélgetéseken vehetnek részt - áll a Szabadtéri Néprajzi Múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.

A múzeum területén a Skanzen Robur szállítja majd a látogatókat, a gyerekek pedig elkészíthetik a korszak játékait, a similabdát, a papírsárkányt vagy a szélforgót.

A szakmai programok között Tóth József Füles fotográfus, karikaturista az 1970-es évek divatjáról, reklámjairól mesél az érdeklődőknek, Papp Sándor Zsigmond filmrendező, producer pedig a korra jellemző nyarakat idézi fel.

A kádári konszolidáció időszakát a Hé'67! kiállítás szemlélteti, amelyet a nap folyamán két alkalommal vezetéssel is meg lehet tekinteni.

A majálisra körhintával, céllövöldével, célbadobóval és horgászós játékkal is készülnek, a Skanzen éttermében kókuszgolyó-készítés és retró ételek, a Boszorkánykonyhában pedig szörp- és cukorkakészítés várja a közönséget.

Az egész napos időutazást a The Blackbirds együttes koncertje zárja Beatles- és Fonográf-feldolgozásokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!