A legtöbben arra fogadnak, hogy Dianának hívják majd Harry herceg és Meghan hercegnő gyermekét

Bulvár, 2019.04.26

A Diana név az abszolút favorit azok körében, akik Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő hamarosan megszülető gyermekének nevére tesznek fel téteket a londoni fogadóirodákban.

Rupert Adams, a legnagyobb brit fogadási hálózat, a piac 25 százalékát ellenőrző William Hill nemzetközi sajtókapcsolati igazgatója Londonban dolgozó külföldi tudósítóknak tartott pénteki tájékoztatóján elmondta: a fogadójátékosok zöme biztos abban, hogy a hercegi házaspár gyermeke leány lesz, és a majdani újszülött nevére beérkező fogadási tétek több mint 60 százalékát a Diana első keresztnévre teszik fel.

Diana volt Harry és bátyja, Vilmos herceg néhai édesanyjának neve. Diana hercegnő - Károly trónörökös egykori felesége - 1997-ben vesztette életét egy párizsi autószerencsétlenségben.

Adams elmondta: arra, hogy Harry és Meghan gyermeke leány lesz, április elején hirtelen olyan mennyiségű fogadás érkezett, hogy a William Hill ezt a fogadási lehetőséget lezárta, abból a meggyőződéséből kiindulva, hogy "valaki valamit tud".

Az udvar októberben jelentette be, hogy Meghan hercegnő gyermeket vár.

A kétsoros közleményből annak idején csak annyi derült ki, hogy a gyermek érkezése tavasszal várható, de egybehangzó értesülések szerint az újszülött e hónap végén vagy május elején jön a világra.

Harry herceg - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és Diana hercegnő másodszülött fia - tavaly május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor ősi királyi kastélyában.

Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege, illetve hercegnője címet adományozta a házaspárnak.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.

A William Hill fogadóhálózat szakértője a pénteki sajtóbeszélgetésen elmondta: a fogadójátékosok által leggyakrabban megjátszott nevek listájának első hét helyén leánynevek állnak, és a favoritnak számító nevek között szerepel a Diana keresztnév után a Victoria, az Alice, a Grace, az Isabella, az Elizabeth - II. Erzsébet királynő nevének angol változata -, valamint a Rose leánynév.

A fiúnevek közül a legnépszerűbb fogadási tét az Arthur, utána az Alexander, a James, az Edward, az Albert és a Christopher első keresztnév-lehetőség következik.

A Victoria név Viktória királynőre, a jelenlegi uralkodó üknagymamájára utalna. Albert II. Erzsébet királynő VI. György néven trónra lépett édesapjának első neve volt, és az Artúr is szerepelt az 1952-ben elhunyt VI. György király nevei között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!