A menyasszonyi ékszerekről dióhéjban

Bulvár, 2019.08.19

Mikor úgy érezzük, hogy megtaláltuk a tökéletes ruhát és menyasszonyi cipőt, akkor ideje elgondolkodni azon, hogy milyen ékszerekkel tennénk teljessé a szettünket?! Ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani mai cikkünkben.

Ékszerpalota
Az első és legfontosabb, hogy legyen ízléses az összeállítás. Azaz, ha díszes a menyasszonyi ruha, akkor ne akarjuk túlszárnyalni egy még díszesebb, csillogóbb ékszerrel, mert attól csak úgy fogunk kinézni, mint egy túldíszített karácsonyfa. Menyasszonyi ékszerszettet ma már 5. 000 forinttól milliós nagyságrendig bármilyet választhatunk, a határ a csillagos ég és a pénztárcánk.

A nyaklánc

Nagyon fontos kiegészítő, amennyiben a ruha is olyan kialakítású. Mélyen dekoltált vagy pánt nélküli felsőrész esetén elhagyhatatlan a nyaklánc, csak ahogy említettük, figyeljünk a harmóniára. Ha egy díszes felsőnk van, ahhoz inkább egy visszafogottabb láncot válasszunk, míg egy szolid felsőrészhez nyugodtan mehet egy, az Ékszerpalotánál is kapható monumentális nyakék, ha a ruha szabása engedi. Sőt, egy csillogó, flitteres darab mellé akár el is hagyhatjuk a láncot.

A fülbevaló

Fülbevaló viselése nem minden esetben kötelező. Amennyiben mellette döntünk, akkor fontos, hogy maximum akkora legyen, ami hangsúlyozza az arcot, de nem vonja el a figyelmet az összhatásról. Ha pedig egyszerre nyakláncot is viselünk, akkor ez különösen fontos. Hangsúlyos darabok esetén ne viseljünk egyszerre nyakláncot és fülbevalót.

Karkötő

A legritkábban használt ékszer a menyasszonyok körében. Az oka pusztán annyi, hogy azt szeretik a menyasszonyok, ha a kezükön a gyűrűn van a hangsúly, és nem vonja el semmi a figyelmet.

A backdrop

Ha egy kivágott hátú ruhánk van, akkor nagyon jó választás lehet a hát hangsúlyozása. Fontos, hogy akkor alkalmazzuk, ha van neki elég hely, és ha olyan a frizuránk, hogy nem akad bele a háton futó szálakba.

A tiara

A tiara viselése sok mindentől függ. Elsőként fontos, hogy tudjuk viselni. Azaz ne felejtsük el, hogy a fejünkön van, tudjunk benne méltósággal mozogni. Egy szép és elegáns tiara kiváltja a nyakék és a hangsúlyos fülbevaló viselését. Ma már 1. 500 forinttól 30. 000-ig bármennyiért kaphatunk.

A frizura

Nagyon fontos, hogy milyen frizuránk lesz a nagy napon. A kiengedett haj gyönyörű, de egy meleg nyári napon nem feltétlenül praktikus, mert melegíti az ember vállát, és a lagzi végére elég csapzott hatást kelthet. Tengerparti esküvőn ellenben a szigorú konty hathat nem odaillőnek, ezért már jó előre gondoljuk végig, hogy milyen frizurát is szeretnénk a nagy napon.

Ne feledjük, a kevesebb néha több! A legfontosabb pedig, hogy ha egy ékszert eddig nem viseltünk szívesen, vagy nem megy a személyiségünkhöz, akkor ne ma kezdjük el
megszokni, mert csak kényelmetlenséget okozhat.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!