Augusztus 20.- Csárdafesztivált tartanak a Vörösmarty téren

Bulvár, 2021.08.17

A legnépszerűbb és legkülönlegesebb csárdaételeket kóstolhatják meg a látogatók a Csárdafesztiválon, amelyet augusztus 20-22. között tartanak a budapesti Vörösmarty téren.

A Csárdafesztivál a gasztroélmény mellett színpadi programokat is kínál. Három nap alatt fellép egyebek mellett a Kerekes Band, közös előadással érkezik az Ötödik Évszak zenekar és a Csángálló együttes, valamint koncertet ad az EtnoRom zenekar - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Az ünnepi hétvégén a Vörösmarty téren a Gerbeaud Cukrászda is követi a csárdaételek tematikáját: az Émile halászleve mellett gulyáslevessel, hortobágyi palacsintával, rántott sertéskarajjal, sült tarjával és lecsóval is készülnek.

Emellett szerepel a kínálatban Gerbeaud-palacsinta, somlói galuska és az Onyx kapros túrópitéje tejfölfagylalttal és sült barackkal, de különleges fröccspárosítás is várja a látogatókat.

A Baricska Csárda káposztás bablevest kínál csülökkel és kolbásszal, a Fehértói Halászcsárda haltepertőjét mutatja be remuládmártással. Vörösboros szürkemarha pörkölttel és tarhonyával készül a Kerekes Csárda Pop Up, míg lassan sült tarjával a Király Csárda Pop Up.

Megkóstolhatják a látogatók a Tenkes Csárda hízott libamáját vagy házi kukoricás kenyerét. A Csíki Söröző és Csárda egyebek mellett fűszeres miccset kínál ízes mustárral, míg a Kővári Grill kínálatában a "Kárpátok Koszorúján: Erdély-Csallóköz-Bodrogköz ízei" fognak visszaköszönni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!