Az év emlőse, a törpeegér lesz a főszereplő a Fővárosi Állatkertben szombaton

Bulvár, 2022.11.16

Az év emlőse, a törpeegér lesz a főszereplője a Törpeegér Gálának és Forgatagnak, amelyet szombaton tartanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Több szervezet, így az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya és Vadonleső Programja, a Herman Ottó Intézet, illetve a magyarországi nemzeti parkok együttműködésében megvalósuló esemény fókuszában a Magyarországon is honos, védett törpeegér áll, amelyet idén az év emlősének választottak - tájékoztatta az Állatkert szerdai közleményében az MTI-t.

A tájékoztató szerint a Törpeegér Gála és Forgatag játékos ismeretterjesztő programokkal, filmvetítésekkel, a filmekhez kapcsolódó beszélgetéssel és sok más érdekességgel várja a családokat.

Az esemény részeként kerül sor a Töpörödött törp(e)egerek címmel alsó tagozatos iskolásoknak meghirdetett rajzpályázat, illetve a Törpeségében óriási című, felsősöknek, középiskolásoknak, illetve felnőtteknek kiírt képzőművészeti alkotói pályázat eredményhirdetésére és díjátadójára is. A változatos programkínálatot Gryllus Vilmos Törpeegerek és egyebek című gyermekkoncertje teszi teljessé - olvasható a közleményben.

A részletes program a https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2022-11-19-torpeeger-gala-es-forgatag oldalon olvasható.

Az Állatkert közleményében felidézi, hogy a védett törpeegér a legkisebb rágcsálónk, annyit nyom egy levélmérlegen, mint egy zacskó sütőpor. Bár Magyarország egész területén, a számára alkalmas élőhelyfoltokon előfordul, a természetben ritkán kerül szem elé. Ezt rejtőszínezetén és apró termetén túl sűrű növényzetű élőhelye is magyarázza. Hazánkban 2012 óta védett állatfaj, pénzben kifejezett értéke 25 ezer forint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!