Az FKF idén is pályázatokat hirdet gyerekeknek

Bulvár, 2019.06.25

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF Nonprofit Zrt.) idén is meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatait: a már évek óta népszerű gyermekrajz- és szépírói pályázatot, valamint a fotó- és videópályázatot - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A rajz- és írói pályázatok arra ösztönzik a gyerekeket, fiatalokat, hogy képzeletben járják be a Földet, rajzolják meg, írják le, milyennek látják a világot környezetvédelmi szempontból - különös tekintettel a hulladékokra -, milyen kalandokba bonyolódhatnak útjuk során és milyen érzelmeket, gondolatokat váltanak ki belőlük az átélt helyzetek - olvasható a közleményben.

A gyermekrajz-pályázatra óvodás gyermekek, alsó és felső tagozatos diákok nevezhetnek. Alkotásaikat ceruzával, festékkel, tollal, filccel, zsírkrétával készíthetik el. A zsűri elnöke Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára. A három fődíjas alkotása a kukásautók oldalára kerül, ezen kívül más értékes ajándékokat is kapnak a nyertesek és különdíjasok.

A szépírói pályázaton az írást kedvelő gyerekeknek biztosítanak lehetőséget tehetségük kibontakoztatására. Az idei pályázaton az alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolás diákok vers, mese, novella, elbeszélő költemény vagy dalszöveg kategóriában fogalmazhatják meg mondanivalójukat a megadott témáról. A zsűri elnöke Csukás István Kossuth-díjas író. A díjazottak értékes ajándékokat, oklevelet kapnak, valamint a szépírói pályázat minden pályaműve belekerül egy gyűjteményes albumba a gyermekrajz-pályázat nyertes alkotásainak illusztrációjával.

A fotó- és videópályázat a 13-19 éves diákok figyelmét hívja fel arra, hogy itt az idő cselekedni és minél többet tenni annak érdekében, hogy a Föld, a környezetünk minél egészségesebbé. élhetőbbé váljon. A fiatalok kreatív módon készíthetnek fotókat és/vagy rövid videókat arról, hogy a megadott témában milyen asszociációk jelennek meg a fantáziavilágukban. A zsűri elnöke Fábián Noémi képzőművész. A díjazottak értékes ajándékokat kapnak.

A pályázatok beküldési határideje október 31., a díjátadót decemberben tartják a Mikulásgyárban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!