Fókuszban a dús haj

Bulvár, 2021.10.25

Mindenki dús hajat szeretne. Ez egy olyan megállapítás, ami valószínűleg megállja a helyét kortól, nemtől függetlenül (kivéve persze azoknál, akik valamilyen szubkultúrához való tartozás miatt inkább a kopasz fejbőrre esküsznek).

Haj
A dús haj afféle indikátor: egészséget, pozitivitást, erőt sejtet. Ha megnézzük az elmúlt korok képzőművészeti nőábrázolásait, a telt idomok mellett a dús haj volt a jellemző. A régi korok emberei ezzel is azonosították az egészséget, termékenységet.

Napjainkban is egyértelmű szexepilnek számít a hosszú, tömör hajkorona. A reklámok jelentős részében hosszú hajú, nagy hajtömeggel rendelkező nők szerepelnek.

A Hair-Line webáruház Szabó Erika színésznőt kérte fel szépségnagykövetnek, akinek egészséges, ragyogó haja van. Színpadi és filmes szerepeiben szinte mindig természetes hajszínnel láthatjuk, ami bizonyíték arra, hogy valóban jó termékeket használ a mindennapokban, nem kell elfednie semmit. Pedig egy hosszú hajon hamar észrevehető a hajvégek töredezése vagy az, ha a hajtömeg lelapul és a fejre simul. Ezért a hosszú haj különös figyelmet igényel, hogy időben észrevegyük, ha nem kívánatos, káros folyamatok kezdődtek a hajszálakon, mint amilyen az elvékonyodás, kettős hajvég és a töredezés.

A dús haj lélektana

A dús haj - legyen hosszú vagy rövid - külön életet él. Pont az erejéből és tömegéből adódóan képes saját elképzelései szerint létezni, ami okozhat bosszúságot. Pillanatok alatt gólyafészek lehet belőle, súlyánál fogva a fejtetőre lapulhat, vagy egyszerűen nem akar kontyban megmaradni. A fodrászok különböző vágástechnikákkal tudnak segítenek az ilyen esetekben, ha szeretnéd dús, vastagszálú hajad kicsit könnyebben kordában tartani. Egy jó vágás akkor is működik, amikor eljöttünk a szalonból és magunknak kell beállítani a hajunkat.

Az Alfaparf Milano Semi di Lino Smooth termékcsaládja például kimondottan a rakoncátlan hajtincsek kordában tartására készült. A haj ugyanis képes megvadulni, ha például pára éri. Főleg azok ismerik ezt, akiknek hullámosodásra hajlamos a hajuk. Egy esős nap pokol lehet. Ez a termékcsalád ezért jó, hiszen a pára ellen vértezi fel a hajszálakat. Különleges párataszító filmréteget képez, így a haj ellenáll a kellemetlen nedvességnek. Nem lesz kreppes tőle a haj, gyümölcsös illata pedig hosszan tart.

Mi van a rövid hajúakkal?

Nos, ha rövid a hajad és még sok is van belőle, akkor a fodrászod minden alkalommal ritkít rajta. Ha nem tenné, kezelhetetlen bozót nőne a fejeden. Közepesen hosszú hajnál számíthat a pára, egy klasszikus rövid fazonnál inkább az lehet a gond, hogy nem úgy áll a hajad, ahogy szeretnéd. Ilyenkor erősebb hajformázókra van szükséged. Egy erősebb zselé, wax stabilan tart, ráadásul manapság már olyan kifinomult anyagok vannak forgalomban, főleg ha professzionális termékről van szó, hogy az sem baj, ha a nap végén nem tudod kimosni.

Hajtőemelésben is gondolkodhatsz, hiszen a sok haj nehezebb, a gravitáció pedig nem viccel. Szerencsére a legjobb termékeket egy helyen találod.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!