Hódítsd meg a csúcsokat!

Bulvár, 2020.01.19

Talán már mindenki álmodozott egyszer arról, hogy meghódítja a sokszor csak képeken látott végtelen hómezők csúcsait.

wanderwell.hu Persze álmodozni könnyű a meleg otthon ölelésében, a kivitelezés azonban sokszor elmarad, pedig egy-egy ilyen túra páratlan élményt nyújthat. A hófehér köntösbe bújt, érintetlen természet, a határtalan nyugalom és csend igazi feltöltődést nyújthat az új év kezdetén.  

Sokszor még a gyakorlott utazóknak is fejtörést okozhat egy-egy ilyen túra megszervezése, nem beszélve arról, hogy egy ekkora kalandba egyedül nem is vágunk bele szívesen. Erre nyújt megoldást a WanderWell csapata, akik magasan képzett túravezetőik segítségével visznek el minket olyan tájakra, ahová eddig csak a képmegosztó applikációk révén juthattunk el. Kiscsoportos kalandtúráik vezérlőelve, hogy a résztvevők ne csak lássák, hanem meg is éljék az utazás minden pillanatát. Lehetőséget nyújtanak arra, hogy elmerüljünk a helyiek hétköznapjaiban, és megismerjük az adott desztináció kultúráját is.  

Csoportos kalandok az Alacsony-Tátrában

Induljon az év az Alacsony-Tátra hóbirodalmának meghódításával! Az évszakonként más-más arcát mutató hegy főgerincét, annak is a két legmagasabb csúcsát, a Gyömbért (2043 m) és a Chopokot (2024 m) hódíthatjuk meg egy hétvége alatt. A végtelen hófödte lejtőkben, széles hegyhátakban és szelíd csúcsokban gazdag gerinc legszebb részét járhatjuk végig. A kifogástalan hegyi élmények előkészítésének érdekében a túrát egy kellemes estével indíthatjuk a Stefanika-vendégházban, szlovák ételek és sörök társaságában.  

Hótalpakon Erdélyben 

Négy napon keresztül kalandozhatunk Dél-Erdélyben, kiélvezve nemcsak a legszebb, hófödte ösvényeket, hanem a kulturális látnivalókat is. Látogatást tehetünk a vajdahunyadi várában, bejárhatjuk Temesvár óvárosát, majd két teljes napot tölthetünk a havas hegyek és erdők ölelésében, hótalpakon megközelítve a leglátványosabb pontokat. A napi fáradalmakat alpesi környezetben, egy kiadós szaunázás, majd forraltborozás keretében pihenhetjük ki.  

Irány Zakopane! 

A Magas-Tátra legjavából kaphatunk ízelítőt egy háromnapos téli túra résztvevőjeként. Térdig érő hóban gázolva, elképesztő panorámájú hegygerinceket meghódítva. A WanderWell csapata a leglátványosabb túraútvonalakat válogatta össze, melyeket még hegymászótudás és felszerelés nélkül is teljesíthetünk. A túrák után igazi téli mesevilág vár minket a Lengyel-Tátra kedvenc városában, Zakopaneban. A lengyel gasztronómia legjavát kiélvezve, egy-egy korsó sör mellett kártyázva vagy épp szaunában lazítva zárhatjuk a napot.  

Kedvet kaptál a csúcsok meghódításához? Nézz körül a WanderWell aktuális túrái között!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!