Hunyadi1456 - Visegrádra és Belgrádba utazhatnak a középiskolai vetélkedő győztes csapatai

Bulvár, 2020.07.20

Visegrádra és Belgrádba szóló kirándulást nyert a Hunyadi1456 - Halhatatlan hős születik című online középiskolai történelmi vetélkedő legjobb csapatai.

Az 1456. július 22-én aratott nándorfehérvári diadal emlékére a Hungarofest egy Kárpát-medencei, 7-11. évfolyamos osztályoknak szóló online, 8 fordulós, a Hunyadiakhoz kapcsolódó történelmi játékot indított 2019. július 22-én. A csapatok a tanév folyamán hat alkalommal kaptak újabb feladatsorokat, melyek kidolgozására néhány hét állt rendelkezésükre. A vetélkedőre 47 osztály regisztrált, az áprilisi fordulóra már csak a tíz legjobb kapott meghívást, közülük került ki az online döntő három résztvevője - idézte fel a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Az Ugron Zsolna író, műsorvezető, valamint Pálosfalvi Tamás és Várkonyi Gábor történészek alkotta zsűri az első díjjal a Gödöllői Református Líceum Gimnázium 11C osztályának csapatát tüntette ki, a megosztott második helyen az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium 10D és a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum 11A osztályának csapatai végeztek.

A döntős csapatok tagjainak szerdán visegrádi élménynapot szerveznek, amelyen a nagyváradiak a járvány kapcsán életbe léptetett utazási korlátozások miatt nem tudnak részt venni. A tervek szerint szeptember 4-5-én a döntősök a nádorfehérvári diadal színhelyére, Belgrádba utazhatnak - közölték a szervezők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!