Jelmezes felvonulás és jótékonysági vásár is lesz a zalaegerszegi farsangon

Bulvár, 2019.02.26

Jótékonysági fánkvásárt és csaknem ezer jelmezes részvételével felvonulást is rendeznek Zalaegerszeg belvárosában március 5-én, a városi farsangon.

A télbúcsúztató farsangi vigasság régi tradíció a zalai megyeszékhelyen. A jelmezes felvonulás a hagyományok jegyében zajlik, a jótékonysági fánkvásárt pedig új helyszínen, a Díszpinty Gasztro Bár teraszán rendezik meg - mondta el a keddi programismertető sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A jótékonysági akció teljes bevételét a Nagycsaládosok Egyesületének ajánlják fel. Az összetartó közösségre mindig lehet számítani, részt vesznek a városi rendezvényeken, segítik a jótékonysági programokat - hangsúlyozta a városvezető.

A jelmezes felvonulásra csaknem húsz csoport jelentkezett, így az egyéni jelmezesekkel együtt csaknem ezren vonulnak fel a városi farsangon - jelezte Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

A jelmezeseket a zsűri három kategóriában értékeli, az intézmények csoportjai mellett az egyéni jelmezeket is értékes díjakkal jutalmazzák.

Ruisz Cecília kiemelte, hogy a felvonulók mindig ötletes jelmezekkel készülnek a farsangra. A korábbi években sárkánynak, százlábúnak, kalózoknak öltözött gyermekcsoportokat is lehetett látni a Kossuth utcán és a Dísz téren. Az egyéni jelmezesek között volt már földgömb, gólyafészek és "halvány lila dunszt" is.

A jótékonysági fánkvásárra nyolc csapat - a városban működő hat nyugdíjas klub és két pékség - ezres nagyságrendben készíti el a farsangi süteményt. A bevételből az egyesület a nagycsaládok nyaralását, szabadidős programokat és a közös kirándulásokat támogatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!