Közlekedésbiztonsági program is lesz a Vasúttörténeti Park gyereknapján

Bulvár, 2019.05.23

Közlekedésbiztonsági program is lesz a koncertek, bábelőadások mellett a Vasúttörténeti Park gyereknapi rendezvényén, szombaton és vasárnap a XIII. kerületi szabadtéri helyszínen.

Szombaton délelőtt Halász Judit koncertjével indulnak a színpadi programok, majd az Ákom-bákom Bábcsoport, délután pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lép fel - olvasható a park közleményében.

Vasárnap délelőtt a Kifli zenekar ad koncertet, majd a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg a családok, végül Szalóki Ági koncertje zárja a napot.

A legkisebb gyerekeket változatos foglalkozásokkal és játékokkal várják, míg a szülők védőnői tanácsadáson vehetnek részt. A "napvédelmi" edukációs program számos hasznos tippel és tudnivalóval látja el a családokat a meleg, nyári napokra, de lesz ugrálóvár, vízi dodgem és Nickelodeon játszópark is.

Ki lehet majd próbálni ezen felül számos jóga foglalkozást, de idény gyümölcs- és zöldségkóstolást, zöldségszobrászkodást is szerveznek, valamint lesz sütiműhely, fotósarok, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos edukációs játékok, VR-programok és kockajáték kiállítás is.

A közlekedésbiztonsági programokon a gyerekek egészen kicsi kortól játékos formában tanulhatják meg a gyalogos, a vasúti és a kerékpáros közlekedés alapszabályait, de a közlekedésbiztonsági területen lesz kerékpáros ügyességi pálya is, ahol a KRESZ szabályait lehet gyakorolni. A holttér veszélyének bemutatását egy tanker kamion sofőrüléséből lehet majd kipróbálni, a mini KRESZ parkban a gyerekek egy 15 perces KRESZ oktatáson vehetnek részt, amelyet követően a kis autók volánja mögül próbálhatják ki a megtanultakat, de gyerekeknek szóló elsősegélynyújtási bemutatót is szerveznek.

A rendezvény ideje alatt a gyerekek tűzoltó- és kukásautókra is felülhetnek.

A Vasúttörténeti Park látogatóinak kedvenc interaktív programjai is elérhetőek lesznek a hétvégén, így lehet majd utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is.

A kétnapos rendezvényre minden 14 év alatti gyereknek ingyenes a belépés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!