Magammal vigyem a kedvencemet nyaralni?

Bulvár, 2022.03.29

Minden állatgazdi vívódik magában, hogy nyaraláskor magával vigye kedvencét, vagy inkább otthon hagyja másra bízva, esetleg panzióban felügyeljék addig.

Kutya Ez sosem könnyű döntés, hiszen a kedves állatkák éppúgy családtagok, emellett a biztonságukra is ügyelni kell.  

Jöjjön vagy maradjon? 

Bizonyára magad is elgondolkodtál már azon, hogy nyaraláskor milyen jó is volna, ha melletted lehetne kutyusod is. De vajon ez neki is kellemes? Manapság rengeteg szálláshely nyitott a kedvencek érkezésére, mégis érdemes megfontolni néhány dolgot ezzel kapcsolatban.
 
Az utazás és egy idegen környezet jelentős stresszforrást jelenthet egy állatnak. A változást kevesen tűrik jól, a kisebb testű ebek és a cicák extrém módon szeretik a megszokott, biztonságos otthont. A mérlegelésben segíthet, ha átgondolod, hogy mennyi ideig tart a vakáció, néhány nap csupán vagy hosszabb intervallum. Amennyiben rövid időről lenne szó, megkérheted egy barátodat vagy rokonodat, hogy gondozza ez idő alatt, akár saját otthonában, akár a kedvenced megszokott környezetében.  

Fontos, hogy vele legyenek a játékai, kedvenc plédje, így mérsékelhető a stressz, ami a gazdi hiányából vagy a helyváltoztatásból fakad. Ha mindenképpen magaddal szeretnéd vinni, a Grandopet.hu minőségi kutyafelszerelései között minden szükséges kiegészítőt megtalálsz, ami megkönnyíti a helyzetet!

Az állatpanziók nyújtotta megoldás

A legtöbb városban lehetőséget nyújtanak a különféle állatpanziók, mely egy jó megoldás, hogyha nincsen a környezetedben olyan személy, aki segíthetne. Így biztosítható, hogy a nyaralásod ideje alatt is biztonságban lehessen és megfelelő ellátást kapjon állatod. Egy ilyen kellemes környezet talán nem jelent akkora stresszt, mint egy hosszadalmas utazás, ahol nehezebb biztosítani a rendszeres étkezést és kijárást a szabadba.  

Árnyékos, napfénytől védettebb helyet találni több órára egy nyaraláson nem mindig egyszerű. A szállodák általi bezártság egy kutyusnak ugyanúgy kihívás. Amire figyelni érdemes, hogy a saját tápját, speciális kiegészítőit ugyanúgy megkapja a panzióban is. Gazdaságos, minőségi tápok is beszerezhetők a Grandopet.hu webáruházban, a kutyatápoknak kifejezetten széles választéka is megtalálható náluk.  

Végső megoldásként

Bizonyos esetekben, ha nem marad más lehetőség, akkor érdemes magaddal vinned a kisállatodat. Adott fajtól és a jellemétől is függ, de a legtöbb állatot megviseli a hosszú utazás, és sok veszélyt rejthet magában egy-egy átszállás, valamint az idegen környezet.  

Ennek ellenére előfordulnak olyan helyzetek, amikor másképp nem oldható meg az elhelyezés, például ha több hétre, hónapra tervezel kikapcsolódást. Ilyenkor neki is könnyebb, ha veled lehet, hiszen huzamosabb ideig távol lenni a gazditól szintén trauma lenne számára. Külföldi nyaralás előtt mindenképpen utána kell nézni, hogy melyek az adott régió szabályai, milyen oltások szükségesek. Emellett megfelelő hordozásra alkalmas táskát vagy dobozt is be kell szerezni!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!