Mexikó kaktuszai a tavaszi Országos Kaktuszkiállításon

Bulvár, 2019.05.17

Mexikó legszebb kaktuszait láthatja a közönség a tavaszi Országos Kaktuszkiállításon, amelyet május 24. és 26. között rendeznek meg az ELTE Füvészkertben.

A bemutatón megtekinthető lesz Mexikó völgyeit és felföldjeit benépesítő, ritkán látható oszlop- és gömbkaktuszok számos faja, köztük az "Őszapók" is, de a térség gömbkaktuszainak változatossága, a csillagkaktusz (Astrophytum), gyapjas kaktusz (Ariocarpus), sünkaktusz (Echinocactus) is bemutatkozik, a fán lakó növényeket pedig a levélkaktuszok és a broméliafélék képviselik - olvasható a szervezők közleményében.

A Nyugati-Sierra Madre Mexikó leghosszabb hegysége, amely otthont ad az egzotikus külsejű oszlop kaktuszoknak, arany gömbkaktuszoknak és a kövek közt rejtőzködő papsapka kaktuszoknak, amelyek a bennszülötteknek élelmet, vizet és építőanyagot is adnak. Itt élnek a kaktuszvilág legkülönlegesebbjei, a fehér vagy lila virágú Turbinicarpusok és a különleges Ariocarpus nemzetség sokasága is.

Mindezek mellett helyet kapnak még a bemutatón a magyar kaktuszgyűjtők több száz kaktusz és pozsgás ritkaságai is Amerika és Afrika egzotikus tájairól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!