Minden amit az avokádóról tudni kell!

Bulvár, 2019.09.22

Ahogy a ruhák terén folyamatosan változik a divat, úgy a a gyümölcsfogyasztásban isvannak trendek. Napjaink egyik sláger gyümölcse kétségtelenül az avokádó, amelyeredetileg Mexikó területéről származik.

Avokádó De minek köszönheti népszerűségét, és hogyan fogyasszuk? Ennek járunk utána!

Egészséges? De még mennyire!

Az avokádó népszerűségét az emberi szervezetre gyakorolt számos pozitív hatásának köszönheti. Ezt bizonyítja, hogy gazdag vitaminokban (A-, B-, C- és E vitaminok), és bővelkedik ásványi anyagokban is (kálium, kalcium, vas, foszfor és magnézium). Összetevőinek köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet, és kedvező hatást gyakorol a szív- és érrendszer működésére. Az avokádó nagy népszerűségnek örvend a húsmentes étrend követői körében, hiszen az emberi szervezet számára létfontosságú fehérjék forrása is egyben. Külön említést érdemel a gyümölcs magja, amely jótékony hatással van az emésztésre, és magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően fogyasztásával csökkenthető a daganatos megbetegedések kockázata. A mag szárítás és turmixolás után fogyasztható, kesernyés íze miatt érdemes gyümölcslébe vagy shake-be keverni.

Nem csak egészséges, de finom is!

Az avokádóból készül az egyik legnépszerűbb mexikói finomság, a guacamole, amely tulajdonképpen egy fűszeres krém. Tökéletes mártogatós chipsek és zöldségek mellé, de a közép-amerikai konyha számos ételében is megtalálható. Az avokádót vaj vagy margarin helyett akár kenyérre is kenheted, szeletelve pedig feldobhatod vele salátáidat.

Ápolja a bőrünket

Nem csak táplálkozásunkat teheti egészségesebbé, de magas E-vitamin tartalmának köszönhetően felhasználása a kozmetikai iparban is gyakori. Az avokádó hozzáadásával készült krémek óvják bőrünket az UV sugaraktól és a kiszáradástól, valamint gyógyírt jelentenek ekcéma és ízületi gyulladások esetén.

Hogyan fogyaszd?

Az avokádóhoz manapság hazánkban sem nehéz hozzájutni, a legtöbb szupermarketben megtalálható. Azonban a fogyasztás előtti hámozása és magozása már jóval nagyobb akadályt jelent a fogyasztók számára. Sokan sokféle technikára esküsznek, és az internet is tele van a különböző magozási technikák videóival. Ezek a mutatványok azonban nem éppen veszélytelenek. Csak az Egyesült Államokban évente több ezren szenvednek kézsérülést, mert késsel próbálták kiügyeskedni a magot a gyümölcshúsból. Szerencsére ezek a malőrök ma már megelőzhetők, ha beszerzünk egy kimondottan avokádó magozására és szeletelésére kifejlesztett eszközt, amely a feldolgozás minden fázisára biztonságos megoldást kínál.

Az InStyle Életmód rovatában további érdekességeket is olvashatsz!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!