Minnie egér nadrágkosztümbe öltözik

Bulvár, 2022.01.28

Kék pöttyös nadrágkosztümre cseréli hagyományos piros pöttyös ruháját Minnie egér: az új öltözéket Stella McCartney tervezte a párizsi Disneyland fennállásának 30. évfordulója alkalmából - írta a BBC hírportálja.

A világ leghíresebb egérlánya természetesen az új öltözékhez is viselni fogja legendás masniját, a kosztümben márciusban, az Egyesült Államokban a nők történelmének szentelt hónapban debütál.

"Új pöttyös nadrágkosztümje a fejlődés szimbólumává teszi Minnie egeret az új nemzedékek számára" - fogalmazott McCartney.

A változás csak ideiglenes, mégis meglehetősen vegyes fogadtatásra talált a Disney-rajongók körében. Míg egyesek üdvözölték Minnie újratervezett stílusát, másokat elkeserített, hogy eltér a klasszikus piros pöttyöktől és jól megszokott ruhájától.

Candace Owens konzervatív amerikai író, műsorvezető szerint az átalakítás célja, hogy Minnie egeret maszkulinabbá tegyék, és azzal vádolta a Fox Newsnak adott interjújában az ötletgazdákat, hogy "megpróbálják tönkretenni társadalmunk szövetét". Később a rajzfilmfigura új ruházatát Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter híres nadrágkosztümjéhez hasonlította.

Több rajongó felhívta a figyelmet arra, hogy nem ez az első alkalom, hogy Minnie nadrágot visel. 2019-ben az egérlány Minnie kapitányként jelent meg a Disney tengerjáró hajóján és fehér matróznadrágot viselt.

Minnie egeret először csaknem 100 evvel ezelőtt mutatták be a képregényolvasó közönségnek Mickey egér szerelmeként. Csak 1942-ben árulták el, hogy teljes neve Minerva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!