Mit árul el rólad a keresztneved?

Bulvár, 2022.05.17

Mire vágyik egy szülő a legjobban? Arra hogy a gyermeke boldog, hosszú és sikeres életet éljen.

Euro Nem meglepő, hogy napjainkban mindent megteszünk azért, hogy ez így is legyen. Sokan úgy tartják, hogy az sem mindegy, milyen nevet adunk a gyermeknek. Sőt, valójában egy tanulmány is ezt bizonyítja.  

Ebben a cikkben utánajárunk, hogy valóban meghatározó-e az, hogy milyen nevet kapunk a szüleinktől és felkutatjuk a legnépszerűbb választásokat is!

Nem mindegy, hogy milyen nevet kapunk?

Egy tanulmány szerint nevünk szorosan kapcsolódik a sorsunkhoz, legalábbis, ami az anyagiakat illeti.  

Néhány nevet rögtön egy vagyonos családdal azonosítunk, főleg, ha az a családnév közismert társadalmi helyzetre utal. Valljuk be, amint meghalljuk a Széchenyi, Habsburg vagy a Rákóczi nevet, nekünk is eszünkbe jut róluk valamilyen státusz.

Néhány családnév egyenlő a milliomosok rétegének jelzőjével, azonban most nem ezekről ejtünk szót. Egy luxustermékeket forgalmazó webshop felmérése kimutatta, hogy egyes keresztneveket viselő emberek sokkal magasabb fizetést kapnak.

Ennyit számít a név?

A siker és a pénz mozgatja a világot és ki ne szeretné megvalósítani önmagát? A szülők ma már a gyermek megszületésekor gondolnak erre, és olyan nevet akarnak adni a kicsinek, ami később majd támogatja az előrehaladását. A névnek személyiségformáló ereje van és egyben benne van a felmenők minden reménysége.  

De mit tehetnek a szülők? Választhatnak egy olyan nevet, ami a statisztika szerint a legelterjedtebb a milliomosok körében vagy megnézik, hogy az egyes nevek mit jelentenek, és olyan mellett döntenek, amelyiknek a jelentése a vagyonnal, gazdagsággal kapcsolatos.  

Amennyiben még ti sem tudjátok, melyik név lesz az igazi, akkor böngésszetek kedvetekre a Névnap Infó weboldalán!

“Gazdag nevek” külföldön és hazánkban

Minden egyes kultúrában találkozhatunk olyan nevekkel, amelyek előkelőséget sugallanak. Az angol királyi családokban például népszerű névnek számít az Edward, az Ede, ugyanis ezeknek a jelentése is a birtokkal, a vagyonnal vagy éppen a védelemmel hozható összefüggésbe.

Gondolnád, hogy ez Magyarországon is hasonlóképpen működik? Igen! Meglehet, hogy a magyar keresztnevek között viszonylag kevés olyannak találkozhatunk, amelyek a gazdagsággal kapcsolatosak, de igenis vannak ilyenek.  

Az egyik legközkedveltebb férfinév a Bence, ami győztest jelent. De a Győző és a Viktor is hasonló. Viszont elég ritkán halljuk a Bódog nevet. Ez bizony boldogot, gazdagot jelent. A Richárd hatalmasat, uralkodót jelent, az Arnold hatalmat, a Bogát szerencséset, a Lukrécia nyereséget és az Alíz nemeset jelent.  

Reméljük, hogy most már egy fokkal könnyebb lesz a nevek közül választani! Amint az látod, talán sokkal nagyobb döntés lesz, mint amilyennek elsőre tűnt. Biztosítsd be a gyermeked jövőjét a nevével is!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!