Nyúlné Pühra Beáta kapta az Év Bortermelője 2021 díjat

Bulvár, 2021.12.02

Nyúlné Pühra Beáta, az Etyek-Budai borvidéken működő Nyakas Pincészet főborásza nyerte el a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt Év Bortermelője Magyarországon 2021-ben díjat.

Nyúlné Pühra Beáta kapta az Év Bortermelője 2021 díjat A jelöltek kiválasztása idén is többlépcsős folyamatban zajlott: az MBA több száz szakmabelit kért fel arra, hogy küldjék el javaslataikat, közülük 250 szakíró, étteremtulajdonos, újságíró és egyéb szakember jelölt három-három borászt a díjra - idézte fel a csütörtöki budapesti díjátadón a borakadémia főtitkára.

Keményné Koncz Ildikó elmondása szerint a legtöbb jelölést kapott öt borász - Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Günzer Tamás (Villányi borvidék), Ipacs Szabó István (Villányi borvidék), Liptai Zsolt, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének főborásza (Pannonhalmi borvidék) és Nyúlné Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék) - közül az MBA 125 tagjának szavazataival választották ki az idei díjazottat.

Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke hangsúlyozta, hogy az immár 31. alkalommal odaítélt Év Bortermelője díj rangját az eddigi díjazottak munkássága adja, így lehet ez az elismerés a borászok "Kossuth-díja".

Nyúlné Pühra Beáta a 188 hektáron gazdálkodó Nyakas Pincészetet bemutatva elmondta, hogy egy túlnyomóan fehérboros borvidéken dolgozik, ám a borászatnak van némi kékszőlője is. Ars poeticájuk szerint elsősorban a mindennapok jó minőségű borait szeretnék a fogyasztók asztalára tenni, emellett azonban számos magyarországi és nemzetközi díjat is elnyertek - tette hozzá.

Mint a díjazott felidézte, mintegy három évtizede kezdte borász tanulmányait, majd a Nyakas Pincészetnél az Év Bortermelője díjjal szintén kitüntetett Malya Ernő örökségét vette át, akitől rengeteget tanult.

Nyúlné Pühra Beáta hangsúlyozta: az elismerés számára nem egyszemélyes siker, hanem a mögötte álló csapatnak is szól.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Nyúlné Pühra Beáta kapta az Év Bortermelője 2021 díjat Nyúlné Pühra Beáta kapta az Év Bortermelője 2021 díjat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!