Tégy egy lépést címmel esélyegyenlőségi napokat tartanak Budapesten

Bulvár, 2022.06.10

A Tégy egy lépést című esélyegyenlőségi programsorozat első napján, pénteken a sajátos nevelési igényű és a tartósan beteg gyermekre hívják fel az iskolások figyelmét, szombaton a családi napon Gryllus Vilmos, Barabás Lőrinc és Hoppál Mihály ad koncertet Budapesten a városligeti Millenium Házában - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

A Millennium Háza és a Bethesda Gyermekkórház kezdeményezésére immár második alkalommal rendeznek ingyenes esélyegyenlőségi napokat a Városligetben a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI, a KórházSuli Alapítvány és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége együttműködésével.

A programsorozat célja, hogy interaktív foglalkozásokon keresztül bemutassa és felhívja figyelmet azokra a kihívásokra, melyekkel a fogyatékossággal élőknek meg kell küzdeniük mindennapjaik során, ezzel is segítve az elfogadásukat, társadalmi integrációjukat.

A programsorozatban a sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, valamint a beteg gyerekekkel foglalkozó intézmények változatos szemléletformáló foglalkozások keretében engednek bepillantást a látássérült, a mozgáskorlátozott, vagy éppen beteg iskolások mindennapjaiba.

A tájékoztató idézi Gyorgyevics Benedeket, a Városliget Zrt. vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: az egyenlő hozzáférés az egyik legalapvetőbb szempontja a Városliget megújításának.

Mint mondta, a megújuló Városligetben felújított vagy újonnan épült parkelemek, intézmények maradéktalanul megfelelnek az akadálymentesítési elvárásoknak. "Büszkén mondhatom, hogy az új parkfejlesztésekkel, a felújított Vakok kertjétől a Nagyjátszótéren és Sportcentrumon keresztül egészen a Magyar Zene Házáig vagy a Néprajzi Múzeum új épületéig mára egy sokkal jobban és könnyebben használható hellyé tudtuk változtatni a Ligetet a fogyatékossággal élők számára, és hamarosan további fejlesztésekkel készülünk a számukra" - hangsúlyozta, hozzátéve: a Városliget bármely fejlesztése, felújított része alkalmas arra, hogy fiatal, idős, ép vagy speciális igényű ember egyaránt hozzáférjen az élményekhez.

Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény intézményvezetője azt emelte ki, hogy a park megújítása során központi szerepet kapott az akadálymentesség: az új intézmények mellett a megújított sport, játszó és rekreációs funkciók is alkalmasak az akadálymentes, sőt az integrált használatra is - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!