Töredékére csökkentették a Rebel Wilsonnak ítélt rekordösszegű kárpótlást

Bulvár, 2018.06.14

Töredékére csökkentette egy ausztrál fellebbviteli bíróság a Rebel Wilson ausztrál színésznőnek megítélt rekordnagyságú, 4,56 millió ausztrál dolláros (925 millió forintos) kárpótlási összeget - írta a BBC hírportálja.

A 38 éves Wilson, A tökéletes hang és a Koszorúslányok sztárja rágalmazási ügyben indított pert a Bauer Media ausztrál lapkiadó ellen, amely egy magazinja cikkeiben megrögzött hazudozónak festette le a színésznőt. A bíróság 4,56 millió ausztrál dolláros (925 millió forint) kártérítés megfizetésére utasította a kiadót, amely rekordösszegnek számít ausztrál rágalmazási ügyekben.

A kiadó fellebbezést nyújtott be, és a fellebbviteli bíróság csütörtökön 600 ezer ausztrál dollárra (123 millió forintra) csökkentette a kártérítési kötelezettséget.

Wilson korábban bejelentette, hogy a milliós kártérítést jótékony célra utalja át.

A hatalmas kártérítéssel kapcsolatban éles vita alakult ki Ausztráliában arról, hogy vajon milyen hatással lesz az újságírásra és vajon a közösség érdekét szolgálja-e.

Wilson a tavaly lezajlott perben sikerrel érvelt a bíróság előtt arról, hogy a kiadó által 2015-ben róla közölt nyolc cikk lejáratta őt, és az írások miatt esett el két fontos filmszereptől.

A Victoria állambeli bíróság eredetileg 650 ezer ausztrál dollárt ítélt meg a színésznőnek a rágalmazás miatti sérelemért, és további 3,91 millió ausztrál dollárt a két elvesztett szerep miatti kárpótlásul.

A fellebbviteli bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy Wilson azt végül is nem bizonyította, hogy a Bauer Media volt a felelős az elvesztett szerepekért.

A színésznő csütörtökön nem jelent meg a bíróságon, de szerdán egy Twitter-üzenetben leszögezte, hogy az ügyében indított per "sohasem a pénzről szólt".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!