Tudományok Fővárosa - Drónversennyel és beszélő robotokkal várják a látogatókat vasárnap az Akvárium Klubban

Bulvár, 2018.09.21

A tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várja a látogatókat vasárnap a Tudományok Fővárosa nevű rendezvényen Budapesten, az Akvárium Klubban, ahol élen járó hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatják be tevékenységüket.

A szervezők tájékoztatása szerint az ingyenes rendezvényen a látogatók a sok érdekesség között találkozhatnak humanoid robotokkal, végigizgulhatnak egy nemzetközi drónversenyt, benevezhetnek a meteorit-simogatóba, kipróbálhatnak védőruhába öltözve egy sugárkaput és még masszázst is kaphatnak egy igazi holdrovertől.

A második alkalommal megrendezett program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a mérnöki és a kutatói munka iránt.

A svábhegyi csillagvizsgáló munkatársai távcsövekkel érkeznek a programra, az érdeklődők a napkitöréseket, valamint sötétedés után a Szaturnusz gyűrűit is megfigyelhetik. Mikroszkópok segítségével pedig tanulmányozhatják a meteoritok szerkezetét.

A rendezvényen többféle robottal is találkozhatnak a látogatók, köztük Pepperrel, a humanoid robottal, aki tizenkét nyelven beszél, de lesznek guruló és táncoló robotok is.

A természettudományos kísérletekkel tarkított előadásokon szó lesz többek között a marsi utazás lehetőségeiről, a Sentinel műholdak működéséről, Kánai András jövőkutató pedig Pepperrel, a humanoid robottal beszélget majd arról, hogyan élhetnek együtt a jövőben a robotok és az emberek.

A több mint 40 kiállító standjánál egyebek mellett mentőrobotot, önvezető autót és naptávcsövet is láthat a közönség, de ki lehet próbálni a Komondor nevű sugárbiztos magyar fejlesztésű terepjárót is.

A rendezvény fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!