Vadászati világkiállítás - Vadászati ruhakollekcióval, trófeákkal és egy természetfilmmel jelenik meg Békés megye az expón

Bulvár, 2021.09.21

A Vad Viharsarok című természetfilmmel, trófeákkal és egy új női vadászati ruhakollekcióval képviselteti magát Békés megye a szombaton kezdődő Vadászati és Természeti Világkiállításon.

A Vad Viharsarok című dokumentum-, természet- és vadászati filmet több mint két éve, 2019-ben kezdték forgatni - mondta az MTI-nek Major Gyula rendező-operatőr. "Évszakok mentén haladtunk, tavasztól tavaszig egy évet ölel fel a film".

A filmben megjelenik Csorvásról a volgamenti hérics, a Békésszentandrásnál lévő, 12 méter magas Gödény-halmi kunhalom, a biharugrai halastavak, a geszti Tisza-, valamint a kondorosi Batthyány-Geist-kastély, a kardoskúti Fehér-tavi "madárszálló" és a Körösök összefolyása. De bemutatják a Hatvanezer fa elnevezésű békéscsabai egyesületet is, amely cserjetelepítéseivel élőhelyfejlesztést is végez a vadak számára; valamint jártak egy vadkeltetőnél, ahol foglyokat, fácánokat és vadrécéket keltetnek vadpótlásra - sorolta a rendező.

Jártak több vadásztársaságnál, így a filmben felvillan a fácán-, vadkacsa- és az őzbakvadászat; de az őszi darules és a tavaszi túzokdörgés is - tette hozzá Major Gyula.

A rendező elárulta, a legnagyobb kihívást a tél megjelenítése adta, ugyanis több éve nem volt igazi tél.

Az 52 perces film narrátora Tomanek Gábor, a Békéscsabai Jókai Színház színésze. Az alkotás a világkiállításon folyamatosan megtekinthető lesz a többi megyét bemutató vadászfilmmel együtt.

A világkiállításon három divatbemutatón ismerteti meg a közönséggel egyedi tervezésű magyar vadászkollekcióját a tótkomlósi Hrivnák Tünde divattervező.

A tervező a magyar hagyományok és az eredeti magyar nemzeti értékek fontosságát jeleníti meg kollekcióin keresztül. A vadászati ruhakollekció minden darabja egyedi tervezésű, a ruhákat eredeti magyar kalocsai és kalotaszegi kézi hímzéssel, kézzel készített szőttessel és kézzel készült csipkékkel díszíti, amelyek illeszkednek az aktuális divattrendekbe.

"Megteremtettük a magyar vadászok álmát. Saját, magyar viseletet, amit a természet, az erdő, a vadászat ihletett" - fogalmazott Hrivnák Tünde.

Hrabovszki János, a Békés Megyei Vadászkamara elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a világkiállítás szervezőinek több megyei vadász juttatta el trófeáit, amelyekből egy nagy kiállítást állítanak össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!