Zágráb először kapott Michelin-csillagot

Bulvár, 2019.03.01

Két újabb Michelin-csillagot kaptak horvát éttermek, Zágráb először nyerte el a kulináris világ Oscar-díját - írta a Jutarnji List című horvát napilap pénteken.

Horvátországban jelenleg öt Michelin-csillagos étterem van.

A zágrábi Noel és a Kvarner-öbölben található, lovrani Draga di Lovrana étterem újonnan kapott egy-egy csillagot, a sibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360 (fok) és a rovinji Monte pedig sikeresen megvédte csillagját. Az Isztriai-félszigeten lévő Rovinj Monte étterme kapta az első horvátországi Michelin-csillagot még 2017-ben.

Négy horvát étterem Bib Gourmand minősítést kapott: az isztriai Batelin, a közép-dalmáciai Konoba Vinko és két zágrábi étterem, a Tkac és az Agava.

Kristijan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója örvendetesnek nevezte, hogy Rovinj, Dubrovnik és Sibenik utána megérkeztek a csillagok a Kvarner-öbölbe és Zágrábba is. Az elismerés bizonyíték arra, hogy a horvát gasztronómia megfelel a nagyon szigorú nemzetközi kritériumoknak, egyre jobb a gasztronómiai kínálat az országban - mondta.

Gari Cappelli turisztikai miniszter úgy vélte: a Horvátországba látogató turisták 93 százaléka számára különleges élményt nyújtanak a nemzeti és tájjellegű ételek és italok. Mint mondta, az újabb Michelin-csillag ösztönzőleg hathat a helyi vendéglősökre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!