Vizes vb 2022 - Bemutatkoztak a magyar szinkronúszók

Sport, 2022.06.17

A Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka kettős "féltávnál" a nyolcadik helyen áll a szinkronúszó párosok technikai versenyében, a magyarországi vizes világbajnokság pénteki nyitónapján.

A 2003-as születésű kettős - akik a hazai rendezésű világesemény első magyar versenyzői voltak - 75,4002 pontot kapott programjára, amelyet a Rózsaszín párduc zenéjére mutatott be a Margitszigeten.

"A közepén egy kicsit fáradtak voltunk, de után összeszedtük magunkat és azt gondolom, összességében jól teljesítettünk. Az edzőink is elégedettek voltak, nagy segítség volt a hazai környezet, és hogy a családunk is a helyszínen szurkolt" - értékelt az M4 Sportnak Farkas Dóra Linda.

A döntőbe 12 duó jut be, a 32 fős mezőny második fele 16 órától mutatja be gyakorlatát.

A páros technikai programban a versenyzőknek saját zenéjükre ugyanazokat a megadott elemeket kell azonos sorrendben bemutatniuk. A bírák a végrehajtás - erő, dinamika, magasság -, az összbenyomás - zene, ruha, mozdulatok, arckifejezés -, illetve az elemek alapján pontoznak.

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen 2015-ig kizárólag nők versenyeztek egymással - egyéniben, párosban és csapatban -, Kazanyban azonban debütált a vegyespárosok küzdelme.

A sportág egyeduralkodói az oroszok, akik most az ukrajnai háború miatt nem vehetnek részt a világbajnokságon. A legutóbbi, 2019-es vb-n kizárólag a highlight kűrben nem avattak orosz győztest, ebben a számban ők ugyanis el sem indultak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!