Vizes vb 2022 - Kövér: a világbajnokság ünnep a versenyzőknek, a szurkolóknak

Fina - Vizes VB 2017, 2022.06.30

A vizes világbajnokság ünnep a versenyzőknek, ünnep a szurkolóknak és ünnep mindazoknak, akik - túl a gazdasági előnyökön - hisznek abban, hogy a sport összeköti a nemzeteket, elősegíti egymás jobb megértését és ezzel a béke ügyét szolgálja - mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön, amikor a budapesti vizes világbajnokság szervezőit fogadta a Parlamentben.

Kövér László úgy fogalmazott: a magyar nemzet büszke arra, hogy olimpiai nemzet, az ország lélekszámához viszonyítva "miénk a legtöbb aranyérem".

Talán nem véletlen, hogy az első olimpiai úszó aranyérem egyszersmind az első magyar olimpiai aranyérem. Ez az érem egy kitűnő sportemberé: Hajós Alfrédé - mondta.

Kiemelte: a magyar sportolók nagyszerű teljesítményekkel írták be magukat a vizessportok egyetemes történelmébe.

"Önök azért vannak itt, mert egy újabb fejezetet írnak ebbe a történelemkönyvbe" - fordult a vendégekhez, hangsúlyozva: ez a világbajnokság újra lehetőséget adott, hogy ismét valami nagyszerű dolog születhessen.

Kövér László a Gondviselés nagy ajándékának nevezte, hogy ilyen nehéz időkben a világbajnokság újra egymás mellé ültetette az embereket, és tudnak örülni mindannak, ami szép a sportban.

Magyarország büszke arra, hogy részt vehetett ennek a nagyszerű ügynek a sikerre vitelében, a szervezés munkájában - hangsúlyozta.

Kövér László azt kívánta, találkozzanak minél hamarabb egy sportra sokkal alkalmasabb, békésebb világban, és írjanak akkor is történelmet.

Az ünnepi fogadáson részt vett Husszein al-Musszalam, a FINA elnöke, a szervezet elnöksége, a világbajnokság szervezői és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!