Vizes vb 2022 - Rekordpontszámmal nyolcadik a magyar szinkronúszócsapat szabad kombinációban

Sport, 2022.06.20

A magyar csapat a nyolcadik helyen végzett a szinkronúszók szabad kombinációs versenyében hétfőn a Margitszigeten zajló világbajnokságon.

Az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Szakáll Panna, Taksonyi Blanka összeállítású együttes a szombati selejtezőben 78,7333 ponttal, a brazilokkal holtversenyben a nyolcadik helyen zárt, Árkovics Petra szövetségi kapitány akkor azt mondta, a cél, hogy 79 pont felett teljesítsen az együttes, nagy világversenyen ugyanis ezt még nem tudta "megugrani" a csapat.

A szakember várakozásait felülmúlta az együttes, amely 80,4667 pontot kapott gyakorlatára, és a brazilokat meg is előzte összesítésben.

Árkovics Petra szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, az elmúlt napokban többször lepontozták a magyar versenyzőket, de ez nem törte meg őket, hanem jobb teljesítményre sarkallt mindenkit.

"Ez a második gyakorlat jóval dinamikusabb volt, és a bírók végre díjazták ezt, 2017 óta kergetjük ezt a pontszámot, ami már egy kategóriával magasabbat jelent, mint a 70-esek" - értékelt a szakemeber.

A számot az ukránok nyerték a japánok és az olaszok előtt.


Eredmények:

szinkronúszás, csapat, szabad kombináció, világbajnok:

------------------------------------------------------
Ukrajna 95,0333 pont
2. Japán 93,5667
3. Olaszország 92,0333
...8. MAGYARORSZÁG (Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Szakáll Panna, Taksonyi Blanka) 80,4667
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!