Vizes vb 2022 - Telegdy és Kovács is döntős 200 méter háton

Sport, 2022.06.22

Telegdy Ádám az ötödik, Kovács Benedek Bendegúz a nyolcadik idővel jutott döntőbe 200 méter háton szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A két magyar közül elsőként a világbajnoki újonc Kovács ugrott medencébe, ő délelőtt 18 századra közelítette meg egyéni csúcsát (1:57.70), és már ekkor kijelentette, hogy ezt mindenképpen szeretné megjavítani az elődöntőben. A célját el is érte, ráadásul nem is kicsit, hiszen 1:57.12 perccel csapott célba.

Kovács a vegyes zónában arról beszélt, a világbajnokság előtt csak az elődöntőben gondolkodott, ez most így egy új helyzet számára, hiszen pályafutása során először kell majd leúsznia egy versenyen belül háromszor is ezt a számot. Hozzátette, óriási élmény lesz a fináléban vízbe ugrani.

Őt követte az olimpiai ötödik Telegdy, aki egyéni legjobbját (1:56.15) vette célba a előfutamot követően, végül erre nem volt szükség a fináléba kerüléshez, 1:56.80-nal biztosította helyét a csütörtöki programban.

Telegdy elmondta, nem igazán elégedett az időeredménnyel, különösképpen az elején és a fordulóknál szeretne még tizedeket "találni".

A szám döntőjét csütörtökön 19.01-től rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!