Vizes vb - Cseh a legjobb, Kenderesi a hetedik idővel elődöntős 200 méter pillangón

Fina - Vizes VB 2017, 2017.07.25

Cseh László címvédőként a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a hetedik idővel jutott az elődöntőbe 200 méter pillangón a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon kedden.

A két magyar közül elsőként a riói olimpián bronzérmes Kenderesi állt rajtkőre, a harmadik futamban hatalmas ováció fogadta a 4-es pályán: a 20 éves versenyző fordulóival mintha gondok lettek volna, többször is hátrányba került emiatt, csak negyediknek vágott neki az utolsó hossznak, de egy nagyon erős utolsó harminc méterrel, 1:55.96-os idővel megnyerte a futamot.

"Realizáltam magamban az utolsó hosszon, hogy öten vannak előttem, ami nem esett jól, de végül kompenzáltam. Okos úszás volt, bár a ritmusváltás köztudottan nem pihentető, de muszáj volt" - értékelt Kenderesi, aki az MTI kérdésére, hogy mit jelentett kézmozdulata a célba érkezés után, azt felelte: "Mindenki nyugodjon le, van ebben ennél több is..."

Cseh az utolsó, ötödik előfutamba kapott besorolást, akárcsak a szám londoni olimpiai bajnoka, a dél-afrikai Chad Le Clos. Kettejük különpárharcát láthatta a közönség, a magyar úszó az utolsó hosszon ellépett ellenfelétől és délelőtt elképesztően erősnek számító,1:54.08-as idővel nyerte a futamot, összesítésben is az élen végzett.

"Úgy ugrottam be, hogy szeretnék egy jót úszni, kellett a lelkemnek a jó idő és annyira nem is haltam meg" - mondta Cseh. Mint fogalmazott, az olimpián - ahol csak a hetedik lett ebben a számban - "elbohóckodta" az előfutamot és a középfutamot, s mire a döntőbe került, elment az önbizalma. "Ez most mindenképp megmutatta, hogy tudok én még úszni." - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!