TV műsor

Vizes vb - Elkezdődött az óriás ugrótorony bontása

Fina - Vizes VB 2017, 2017.08.01

Elkezdődött a Batthyány téren, a főváros I. kerületében felállított óriás ugrótorony elbontása, a villamosok vasárnap reggeltől járnak majd - tájékoztatta a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. kedden az MTI-t.

A szervezők közleményükben azt írták: "a világesemény leglátványosabb versenyhelyszínének köszönhetően Budapest legszebb arcát mutathatta meg a világnak a közvetítéseknek és a csodálatos panorámának köszönhetően". A torony bontásánál elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést - közölték.

Ismertették: a 10 tonnás, 34 méter magas óriás ugrótorony bontása ütemterv szerint halad. Kedden a Bem rakparton található lelátókat és konténereket távolítják el, a villamosközlekedés vasárnap reggel elindul.

Jelezték: a budai alsó rakpart nyitása legkésőbb csütörtökön várható, míg a Bem rakpartot a tervek szerint legkésőbb augusztus 15-én nyitják meg.

Kitértek arra is, hogy bár az ugrótorony szerkezetét elbontják, betonalapzata ott marad, így "hasonló versenyek szervezésénél az már biztosított lesz".
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!