Vizes vb - Kozma elődöntős, Bernek búcsúzott 200 méter gyorson

Fina - Vizes VB 2017, 2017.07.24

Kozma Dominik a nyolcadik idővel biztosította helyét a délutáni elődöntőben 200 méter gyorson, míg Bernek Péter 25. helyen zárt a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság hétfői versenynapján.

A nyolc előfutamból Bernek a hatodikba kapott besorolást, a 9-es pályán szupersztárok - az egyaránt olimpiai bajnok francia Jeremy Stravius, a dél-koreai Pak Te Hvan és az ausztrál Mack Horton - mellett állhatott rajtőre. A rendkívül szoros és erős futamban 1:47.79-cel kilencedikként csapott célba.

Bernek a vegyes zónában elmondta, elégedett, ugyanis sikerült megközelítenie egyéni legjobbját (1:47.43), sérülését követően pedig ennél nem is kívánhatott volna többet. Hozzátette, még nem állt össze tökéletesen az úszása, de bízik benne, hogy a 200 méter hátra rendbe jön majd.

A következő futamban indult Kozma Dominik, aki vasárnap a 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként úszott egyéni, illetve csapat országos csúcsot, nem mellékesen megszerezte Magyarország első érmét, egy bronzot. Végül egyéni rekordjához (1:46.68) közeli teljesítménnyel, 1:46.83 perccel harmadik lett, ez pedig összesítésben a nyolcadik helyre volt jó.

Kozma Dominik a verseny után elmondta, továbbra is remek formában érzi magát, s reméli, a délutáni elődöntőben is hasonlóképpen jól tud majd szerepelni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!