Vizes vb - Milák megdöntötte Cseh országos csúcsát is, mindketten döntősök 100 méter pillangón

Fina - Vizes VB 2017, 2017.07.28

A 17 éves Milák Kristóf újabb junior világcsúccsal, egyben országos rekorddal a harmadik, Cseh László pedig a hatodik idővel jutott döntőbe 100 méter pillangón pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A két magyar közül elsőként a szám olimpiai ezüstérmese, a legutóbbi két világbajnokságon, Barcelonában, majd Kazanyban is második Cseh állt rajtkőre, többek között az ötkarikás címvédő szingapúri Joseph Schooling, illetve a dél-afrikai, 200-on győztes Chad Le Clos társaságában. A magyar versenyző nagyon rosszul rajtolt - mindenkinél több mint egy tizeddel lassabb volt -, így csak nyolcadiknak fordult, azonban végül egy elképesztő hajrával, 51.16-os idővel másodiknak jött be. Ez mindössze két századdal rosszabb (51.14), mint amivel Rióban Le Clos-val és Michael Phelpsszel hármas holtversenyben ezüstöt nyert.

Ezt követően Milák érkezett, aki délelőtt 51.23-as új egyéni rekorddal, egyben junior világcsúccsal tette le a névjegyét: veterán honfitársához hasonlóan ő sem kezdett túl jól, de aztán óriási tempót diktálva harmadiknak fordult, majd az amerikai Caeleb Remel Dresselre tapadva elképesztő, 50.77-es idővel csapott a célba. Ezzel megdöntötte Cseh László országos csúcsát, a tavalyi londoni Európa-bajnokságon felállított 50.86-os időt.

A szám döntőjét szombaton rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!