Vizes vb - Märcz Tamás: jól kell kezdeni egy döntőt

Fina - Vizes VB 2017, 2017.07.29

A jó kezdés elmaradását emelte ki Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a horvátokkal szemben elvesztett szombati, margitszigeti világbajnoki döntő után.

"Egész egyszerű dolgokkal indult, jó bemozdulásról kicsit lemaradtunk, figyelmi hibák akadtak hátul, elöl nem sikerült belőni a fontos emberelőnyöket. Egy döntőben nagyon jól kell kezdeni ahhoz, hogy ne szaladni kelljen az eredmény után. Ez most nem volt meg" - értékelt a 8-6-ra elvesztett találkozó után, melynek első negyedét 4-0-ra nyerte az ellenfél.

Hozzátette, a horvátoknak szerencséjük volt, de megérdemelten, mert jó csapatot alkotnak.

"Mi menet közben váltottunk a taktikán, ami többé-kevésbé működött is, és benne volt a meccsben, hogy akár még vissza is vehetjük az irányítást. A második félidőben bomba jól játszott a csapat, de meg kell tanulnunk kezelni a világbajnoki döntők légkörét."

Kitért rá, a hazai hangulat nem nyomta teherként együttesét.

"Óriási mezőnyből sikerült döntőbe kerülni, nagyon hosszú volt az út, amelyen ide elérkeztünk, nemcsak a vb-n, hanem a felkészüléssel együtt is. A játékosok nagyon jók, megérdemlik, hogy ott álljanak a dobogó második fokán, semmi szégyenkezni valójuk nincs" - fogalmazott.

Hosnyánszky Norbert köszönettel kezdte a közönségnek és a csapattársainak is, s hangsúlyozta, nagyon szép eredményt értek el.

"Barcelonában mi léptünk el Montenegró ellen, aztán ők jöttek fel ránk" - elevenítette fel. - "Most mi jöttünk fel, aztán kaptunk két szerencsétlen gólt, de ilyen a sport. A jó csapatnak van szerencséje, és most a horvátok jobbak voltak."

"Itthon, ilyen közönség előtt az lett volna az elvárható, hogy megnyerjük. Szerencsétlenek voltunk, nagyon sajnálom" - nyilatkozta Zalánki Gergő, aki úgy vélekedett, nem tudtak reagálni a horvátok gyors kezdésére.

"Nem biztos, hogy az első negyeden múlt, hiszen utána visszajöttünk a meccsbe és nagyon nagy erőket mozgósítottunk" - szögezte le Gór-Nagy Miklós. - "Utána kaptunk két olyan gólt, amivel nem tudtunk mit kezdeni, nekünk demoralizáló volt. Nagy Viktor hiába védett jól, a lepattanókat ő sem tudta fogni. Racionálisan nézve a horvátok megérdemlik a világbajnoki címet, gratulálok nekik. Mi értékeljük az ezüstöt, ez egy nagyon szép eredmény, de az első és második hely között egy örökkévalóság a különbség."

Hozzátette, erről a döntőről életük végéig beszélni fognak, hogy miért így alakult, de ez a végeredményen nem változtat.

"Az ezüstöt a görögök ellen nyertük meg, itt most az aranyat buktuk el"- fogalmazott a döntő legeredményesebb magyarja, a háromgólos Vámos Márton. - "Puhán mentünk bele a mérkőzésbe, ezért tudtak elmenni négy góllal. Nyilván csalódottak vagyunk, viszont kiemelném a közönséget: nagyon sok szeretetet és pozitív impulzust kaptunk az emberektől. Ez egy szerethető csapat, és az is marad" - fejtette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!